tiistai 25. lokakuuta 2016

Lisää kenkäkauppoja Helsinkiin!

Kenkäfriikin kannattaa seurata sosiaalista mediaa, sillä siellä saattaa yhtäkkiä kaveri hyppelehtiä pinkissä peruukissa ja metrin irtoripsissä Iso-Roballa. Sinänsä tässä ei ole mitään yllättävää, mutta jos kaveri hyppii edustavan kenkäryppään ympärillä, saattaa kenkäfriikki tehdä taustatutkimusta ja saada selville, että Helsingissä on uusi kenkäkauppa. 


Keskityin hetken paheksumaan siitä, ettei maan johtavaa (ja/tai ainoaa) kenkäblogia oltu kutsuttu Annankadulle avatun Unna'sin avajaisiin ja että missasin skumpan lisäksi edellämainitun avajaisohjelman. Sitten aikuistuin ja päätin käydä tutustumisretkellä oma-aloitteisesti.

Kun pääsin paikan päälle, oli putiikki aivan pullollaan. Toki liike on pienehkö, mutta harvoin olen törmännyt tällaiseen väestömäärän per neliö kenkäkaupassa. Toisin kuin minä, kaikki muut olivat tyylikkäitä ja samoin kuin minä, hekin saivat lämpimän tervetulotoivotuksen. Myös kaupan sisustus on tyylikäs ja lämmin. Ilmavasti kenkiä esittelevä ja persoonallinen tila on taiteilija Lotta Eskon käsialaa. Erityiskiitos lempikeltaisesta katosta!Myös lamput oli kivoja!

Tottuneena oma kenkäputiikki -haaveilijana tunnistan heti toteutuneen unelman tuoksun. Kaupan perustaja Susanna Santalo kertookin hellitelleensä ajatusta kymmenisen vuotta ennen kaupan perustamista. "Ajatus lähti, kun edellisen työni vuoksi sain ja jouduin reissaamaan ympäri maailmaa. Ihmettelin ja harmittelin, miksi Suomesta oli niin hurjan vaikea löytää juuri noita kivoja, kohtuullisen hintaisia kenkiä." No niin just, sitä me ollaan muutkin ihmetelty! Ei voi kuin yhtyä jälkeeni saapuneen asiakkaan huudahdukseen ovella: "Ihanaa, lisää kenkäkauppoja Helsinkiin!".

Näiden kenkien myötä Jeffrey Campbell on taas suosiossani

Santalo kieltää olevansa "kenkäfriikki". Hän sanoo sen sijaan "aina rakastaneensa laadukkaita kenkiä, joita ei tule joka kulmassa vastaan". Ha! Nämä määritelmät voisivat olla sanakirjassa esimerkkinä kohdalla itsepetos. Joka tapauksessa, juuri tällaisia kenkiä Unna'sista löytyy. Kun tivaan kohderyhmää (olen kuullut, että se on trendikäs kysymys), muotoilee Santalo, että tyylinsä tunteva nainen iästä riippumatta. Itse lisäisin, että ei kuitenkaan ihan nynny, kengistä löytyy sen verran asennetta.

Toki hyllyllä komeilee muutakin kuin steitmenttiä, sillä Unna's panostaa laadukkaisiin, keskihintaisiin kenkiin juhlista sienimetsään ja jälkimmäisessä, myönnän, käytännöllisyys on kuitenkin tärkeämpää. Yleensä. Juhliin sopivia kenkiä löytyy kuvista löytyvien lisäksi muun muassa merkeiltä Steve Madden ja Pons Quintana, metsään voi mennä vaikkapa Ilse Jacobsenin tai Sorelin saappaissa. Paitsi jos olet punk, sitten toisinpäin.

Ikkunan väriloistoa

Kuten oikean laidan sumeasta värialueesta tunnistamme, Unna'sin valikoimassa on myös laukkuja.
Etualalla Gardenian kenkä.

Minun asteikollani talvikauden värivalikoima on hillitty, mutta keskimääräiseen kenkäkauppatarjontaan verrattuna räiskyvä. Mutta ei hätää, kaikki te molemmat muut, jotka ostatte värikkäitä kenkiä Suomessa: kesäksi luvattiin vielä enemmän väriä!

Unna's
Annankatu 6
www.unnas.fi
www.facebook.com/unnasshoes
www.instagram.com/unnasshoes


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...