torstai 3. heinäkuuta 2014

OTZSHOES - täydellinen kesäkenkä

Herra Ötzi, noin 5300 vuotta vanha muumioitunut jäämies, löytyi vuonna 1991 Tirolista. Se, että tämä löytö on ollut merkittävässä roolissa niin historian kuin muun tieteen tutkimuksessa on toki hienoa, mutta määrätietoisesti ohitamme tällä kertaa tämän informaation ja keskitymme siihen tosiasiaan, että herra Ötzillä oli jalassaan löydön hetkellä ajanjaksoon nähden poikkeuksellisen fantsut kengät.

kuva: www.iceman.it
Jotkut lähteet väittävät, että herra Ötzin popot ovat maailman vanhimmat laatuaan. Niiden sisäosa oli istuvuuden takaamiseksi valmistettu heinästä ja sammalesta. Ulko-osat oli valmistettu peuran- ja karhunnahasta. Herra Ötzi arvosti selvästi sekä mukavuutta että laatua. Totta kai!

Aika pitkään sai kuitenkin kenkien nerous olla vain turistien ihailtavana arkeologisessa museossa Italian Bolzanossa. Vasta vuonna 2005 Malibu Beachillä asusteleva herra Ludo innostui kengistä luettuaan tsekkiläisen Petr Hlavacekin kirjoittaman artikkelin maailman vanhimmista kengistä. Artikkelin ja Ötzin itsensä innoittamana Ludo siirtyi suunnittelupöydän ääreen ja herätti kengät uudelleen henkiin.


Ja jo nyt (!!!) nämä kengät ovat rantautuneet myös Suomeen. Jos Kummat kengät lukisi muiden blogeja tai edes naistenlehtiä olisimme ehkäpä tienneet näistä jo muutama kuukausi sitten. Mutta vasta tänään osuimme OTZSHOESIN ja munsunin yhteiseen Mikonkadun myymälään lähes puolivahingossa, ja yllättäen olimme heti myytyjä.

Mutta mikä Otzeissa on siis niin ihmeellisen ihanaa?No ensinnäkin värit! Ja niitä on paljon! Parhaillaan myynnissä on klassikkomalli 300GMS-kengässä 22:ta eri väriä, koko maillistossa niitä on 32. Kokoja löytyy välillä 35-47. Kenenkään ei tarvitse jäädä ilman. Ihanaa! Ken haluaisikaan viettää kesänsä vanhoissa mustissa kengissä? 

300GMS Mimosa (79€)
Toisena pitää ehdottomasti mainita mukavuus. Kenkien materiaalina toimii sammal-heinä-peura-karhu -sekoituksen sijaan italialainen kivipesty pellava. Antibakteerinen (ai kauhee miten hieno sana) korkkipohjallinen on anatomisesti jalkaan suunniteltu ja mikä parasta, antibakteerinen tarkoittaa siis suomeksi sitä, että kenkää voi pitää ilman sukkia eikä kengät illan päätteeksi haise!  Pohja on luonnonjuutti-kumipohja -cocktail, joka on liukaammillakin pinnoilla luistamaton sekoitus!

300GMS Fluro Blue (79€)
Kolmantena meitä ihastuttaa muotoilu. Ihanan yksinkertainen. Selkeä ja kaunis. Nämähän on vähän kuin kivikautiset Kujeet! Ihanat, pehmeät, mukavat ja värikkäät. Lisäksi nämä kaunokaiset voi pestä koneessa, kunhan muistaa ottaa sen muotoillun antijotain pohjallisen pois ennen pesua ja jättää kuivausrummun käyttämättä. Pyöräytys kolmessakympissä poistaa kahvitahrat ja palauttaa pellavan muotoonsa. Siis vähän kun saisi uudet kengät!

MadLib Mid Natural / Fluro Blue (125€)
Klassikkomalli on kummallisesta nimestään huolimatta ihastuttava, jonka lisäksi meitä ihastuttaa myös se, että näitä on myös tennareina, talvikenkinä ja luoja tietää minä kaikkina malleina. Samalla kun ihailette yllä olevaa nilkkuriparia valistamme, että sivussa näkyvä kenkien logo on myös peräisin lempijäämieheltämme Ötziltä. Tyylitietoisena herrana Ötzillä oli myös tatuointeja. Koska löytämämme kuva herran omasta tatuoinnista oli hieman ällö, emme julkaise sitä tässä, vaan keskitymme ihastelemaan sen modernimpaa versiota kengässä.


Mikonkadun liikkeessä on lisäksi myynnissä mm. munsun-brändin Nepalista tuotettuja kashmirhuiveja.  Niitä tehdään vain onnellisten mummojen omistamien onnellisten vuohien karvoista (tai niin me ainakin päätettiin). Mikä parasta, näiden huivien värit mätsää täydellisesti OTZ-kenkiin.

Belize Empesa 100 (85€)
Kummat kengät pyöri kuin hurrikaanit liikkeessä, aivan liian pitkään, sovittelen ja ihmetellen. Yksimielisesti tulimme siihen tulokseen, että hyvät ovat. Ja mukavat. Ja ihanat. Koska saatoimme myös kovaäänisesti mainostaa, että meillä on blogi, halusi ystävällinen (ja selvästi erittäin pitkäpinnainen) myyjä tukea ostoksiamme runsaalla alennuksella. Mitään hyvää emme luvanneet kirjoittaa, mutta kuolavanan pituudesta saattoi jo myymälässä aistia innokkuutemme kenkiin.


Eipä tiennyt herra Ötzi millaisen manian hänen suunnittelemansa kengät saavat aikaan muutamassa keski-ikäisessä ja lievästi epätoivoisessa bloggarissa. Voimme todeta, että ensimmäisen päivän käytön jälkeen olo on kuin tyytyväisillä Ötzin sukulaistytöillä OTZit jalassa ja onnelliset vuohenkarvat kaulassa.

OTZSHOES / munsun myymälä:
Mikonkatu 3, 00100 Helsinki

Verkkokauppa: OTZSHOES Scandinavia
Huomaa ilmainen toimitus!


Lähteet: 
South Tyrol Museum of Archaeology

Kytköstiedote: Jutussa mainitun kuola-alennuksen lisäksi saimme kumpainenkin kenkäparin. Siis reippaasti jälestäpäin. Otzin omistajat kun arvostavat blogimme laatujournalismia, joka ilmenee tämän jutun lisäksi myös vierailupostauksessamme ja myöhemmässä vierailussamme pääkallonpaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...