lauantai 8. kesäkuuta 2013

Venetsian alkeet kenkäturisteille

Suurin osa Venetsian ihmismassasta on turisteja, jotka ovat varautuneet kävelemään. Paljon. Siksi kaduilla vaeltava kenkävalikoima on suurimmalta osalta mallia järkevä ja kenkäilmestysten spottailu yhtä helppoa kuin selvän suomalaisen bongaaminen tallinnalaisesta yökerhosta. Kauppojen valikoima on sentään parempi, mutta niin monen muun matkailukohteen tavoin täälläkin samantyyppiset kengät seuraavat toisiaan eri kaupoissa. 

Venetsian kenkämaailman kirkastus esitellään jutun lopussa, mutta sitä ennen voi verrytellä etsimällä inasen erikoisempaa tarjontaa esimerkiksi näistä, suurimmalta osin jommalta kummalta puolelta Rialton siltaa löytyvistä liikkeistä.

Lilimill San Polo, Ruga Vecchia San Giovanni
www.lilimill.it
Italialaisia, värikkäitä, selkeitä, graafisia kenkiä.


Elitre myymälät Dorsodurossa ja Cannareggiossa, koordinaatit sivuiltaan
www.elitre.it
Ohhoh, täältähän löytyy Irregular Choicea ja Poetic Licenseä! Kauppa on vähän niin kuin IC-tyylisten asioiden Tiimari, tarjolla on kenkien lisäksi myös mm. paljettibikinit ja roolihahmoisia kumiankkoja. Pinkkiä! Kiiltävää! Ovikello luonnollisesti viheltää flirtaten. 


Vladi Venezia
Myymälät Rialtossa ja Cannareggiossa, lähestymisohjeet löytyvät nettisivuiltaan
www.vladishoes.it
Venetsialainen firma myy oman merkkinsä vintagehtavia (onko tämä edes sana?), tyylikkäitä ja persoonallisia, erityisesti kävelykenkiä. Pieni, mutta hyvä valikoima. Hinnat eivät niin korkeita kuin julkisivu antaa ymmärtää.

Kaksi oikeanpuoleista kuvaa Vladin sivuilta

Bata Cannareggio, kts tarkemmin
Naisellisia kenkiä näyttävästä yksinkertaiseen. Suurin osa ketjukaupan perussettiä, mutta joukossa erikoisempiakin tapauksia.
Ja sitten itse asiaan

Yksi Venetsian onnellisimmista paikoista on epäilemättä Giovanna Zanellan kenkäkauppa-ateljee lähellä Rialton siltaa. Tyylilaji selviää suomalaisittain lattiaa tuijottelemalla, sillä se on Giovannan itsensä suunnittelema ja värimaailma mätsää kenkiin täydellisesti.


Jo näyteikkuna riittää nähtävyydeksi, mutta jos menet ihan sisälle asti, älä tee sitä niin kuin minä tein ja huuda sisäänhyökätessä täpinöiden VÄÄÄÄÄÄÄIHANIAKENKIÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!1! Tämä on kuitenkin kenkäkaupan lisäksi Giovannan työpaikka. Riko sen rauha vasta kun osaat tehdä sen tyylikkäästi ja/tai olet todellisissa ostoaikeissa.


Zanella sekä suunnittelee että tekee kenkiä mittatilaustyönä – myös "tavallisia" kenkiä, mikä kieltämättä tuntuu kykyjen tuhlaukselta. Hinnat lasketaan satasissa ja tuhansissakin, mikä ei uniikeista, käsintehdyistä kengistä ole paljoa. Ei ainakaan näistä kengistä.

Zanella on ennakkoluuloton materiaalien suhteen, kengissä näkyy nahan lisäksi niin tylliä, nailonia kuin harjasta ja höyheniäkin. Värit hehkuvat koko spektrin voimalla kuitenkaan kirkumatta yliäänillä. Malleissa näkyy vaikutteita historian eri kausilta, mutta tyyli on ajaton. Yllättävät yksityiskohdat ovat irroittamaton ja perusteltu osa kokonaisuutta – kengät ovat samaan aikaan tyylikkäitä ja hauskoja!


Kysyin, kuinka paljon asiakas vaikuttaa kengän ulkonäköön ja kuinka paljon Giovanna päättää itse. "No, asiakas voi osallistua..." [pieni tauko ja hymynkare] "Mutta se maksaa enemmän". Järkevää. Aloin jo suunnitella omaankin työhinnastooni asiakas sekaantuu -lisää, mutta kengät veivät väistämättä taas huomioni. Aikani äppästeltyäni otinkin asiakseni etsiä kaupasta kengät, joita en olisi halunnut laittaa jalkaani.

En löytänyt.

Giovanna Zanella
Calle Carminati, lähellä Rialton siltaa, Castellon puolella
Avoinna 9:30-13:00 ja 15:00-19:00
www.giovannazanella.it

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...