sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kummat kengät joutuu kuin joutuukin ottamaan kantaa mainostukseen

Kuten tuulenhenkäys suutelee keskellä pyörätietä pönöttävää mainostelinettä, on blogimaailmaa kohahduttanut suunnitteilla oleva mainosohjeistus. Meistä se on tosi jees, mutta ei siitä sen enempää, Ite puin sanoo saman paremmin. Kummia kenkiä tällainen ei ole koskenut, kukapa tyrkyttäisi yhtään mitään blogille, jolla on äidit mukaanlukien puolitoista lukijaa.*

Tai siis näin luulimme. Eräänä iltana, internetin samalle sivulle maagisesti johdattamina viestitimme toisillemme yhtäaikaisesti, että onpas kivan näköisiä kenkiä tällä Toistaiseksi Incognitolla Kenkäfirmalla miksei me jo osteta. Tehtiin muutama lisäkysymys firman edustajalle, joka luki alitajuntaamme paremmin kuin me itse ja lupasi lähettää näyteparin. 

Vähän oli lahjuskengistä moraalisesti hutera olo, mutta se meni nopeasti ohi logiikan voimin. Jos joku antaisi paskat kengät ilmaiseksi, niin mitä me niitä valheellisesti kehumalla voitettaisiin? Ne paskat kengät? Ei mikään hyvä diili. No, meitä on kaksi ja toisen parin ostimme itse – julkisesti väitämme, että tutkiaksemme asiakaspalvelua ja säilyttääksemme uskottavuutemme, mutta oikeasti ei vain kehdattu pyytää toistakin paria.

Mikään näytekenkiä suurempi tyrkky-yhteistyö on tuskin todennäköinen tämän blogin kohdalla. Mut ihan siis vinkkinä, että kyllä me voitaisiin kirjoittaa esim. postaukset "Luksusloma Balilla mahtisandaaleissa",  "Stockan suklaakonvehtitiski kenkänäkökulmasta", tai "Vuosi Parikoissa". Siis jos vaan firmoilta löytyisi ihanaa yhteistyökumppanihenkeä. Sellaista, joka ei edellyttäisi mitään mutta antaisi täydellisen vapaat kädet.


Temaattisesti sopivaa kuvamateriaalia:
Mainos siitä, että FB:n Kenkäkirppis Hupsiksessa on tämmöisetkin myytävänä.

Ja sitten takaisin todellisuuteen. 

Jos tuotenäyte- tai muita kaupallisia ihmeitä tapahtuu vastakin, kerromme sen selkeästi, tuli sitten ohjeistusta tai ei. Omilla rahoilla mennään niin kauan kun muuta ei mainita. 

Jotkut bloggarit väittävät, että kirjoittavat vain sellaisista tuotteista, joista oikeasti pitävät. Me ei väitetä. Me ruoskitaan rujosti ja päälle naureskellen, jos on semmoinen päivä ja tuote sen ansaitsee. Niin että niitä kenkiä voi sitten lähetellä ihan omalla vastuulla. Me ei luvata kirjoittaa niistä kivasti – tai ollenkaan, jos ei satu huvittamaan. 

Ehdottoman objektiivisen arvion Toistaiseksi Incogniton Kenkäfirman kengistä saatte luettavaksenne kunhan rankka testauksemme on päättynyt. Sitten nähdään, isketäänkö ruusut maljakkoon vai selkänahkaan ja katosiko sekin vähän uskottavuus, mitä meillä tähän asti on ollut.

*Vitsi vitsi, edes meidän äidit ei lue tätä.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...