maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kesäkumisaapas 2013 -kilpa

Vähänkö liian myöhään tajuttiin olevamme taas ihan ulkona blogimeiningeistä kun meillä ei ollut juhannuspostausta niin kuin kaikilla muilla. Mutta ei se mitään, meilläpä on Kesäkumisaapas 2013 -kilpa! Viisi ehdokasta, eikä yhtään palkintoa! Valittuasi ehdokkaista suosikkisi sinun ei edes tarvitse kertoa sitä meille – riittää kun omassa sydämessäsi tiedät, mikä on se kuumin, trendikkäin ja ihanin Kesäkumisaapas 2013. Voittaja juuri Sinulle.

Pirteään ja trendikkääseen Punaiseen Nokiaan on iskenyt mökkiäijyys. Hän säntää välittömästi kaiken sellaisen kimppuun, mihin liittyy tuli, koneet ja/tai palavat nesteet ja alkaa ladella yksityiskohtia niiden toiminnasta, vaikkei oikeasti tiedä niistä mitään. Nokia valitsi kuvausrekvisiitaksi grillin, jota hän kohta alkaa lämmittää liekinheittimellä.

Tretorn on jo aikuiseen ikään päässyt saapaspari, joka ei anna hämähäkinseittien häiritä hillittyä ja käytännöllistä tyylikkyyttään. Hän viettää kesän kallioilla meditoiden, merta ihaillen ja sen tarjoamia esteettisiä elämyksiä muistikuviksi tallettaen. Talven tullen hän saattaa kirjoittaa niistä haikun. Tretorn näkee puolisalaa päiväunia elämästä Myrskyluodon Maijana. 

Dinsko löytyy todennäköisimmin sammuneena terassilta. Vasta muutaman vuoden iästä huolimatta Dinskon vuoret repsottavat jo ja ratkenneet saumat herättävät pahennusta mökin vanhemmissa vieraissa. Enimmäkseen Dinsko jurottaa omissa oloissaan angstaamassa, mutta toisinaan nousuhumalan kourissa hän saattaa yrittää nostattaa yhteislaulua, yleensä jollain Dimmu Borgirin kappaleella. Yritykset onnistuvat harvoin.

Oranssi Nokia on hedonisti, joka viihtyy parhaiten löhöämisen mahdollistavissa paikoissa, kuten saunassa ja riippukeinussa. Jo haalistuneesta pinnastaan huolimatta Oranssissa Nokiassa on maailmankansalaisen laissez faire -tyylikkyyttä. Perinteisissä mökkihommissa Oranssi Nokia on melko hyödytön, mutta hän pystyy taikomaan kolmen ruokalajin gourmet-illallisen toissavuotisista perunamuussijauhoista ja suolaheinästä sekä tarvittaessa selittämään fenomenologian ytimen nelivuotiaalle.

Vanhan Saappaan yläpäässä on jo tapahtunut harvenemista, mutta se vain korostaa Saappaan iätöntä, juurevaa charmia. Vanha Saapas on otteissaan riuska ja maanläheinen – kompostityötkään eivät häntä kauhistuta. Mullassa möyrinnältään seuraan ehtiessään Vanha Saapas yrittää herättää keskustelua maaperän laadusta, vatsansa toiminnasta tai nuoruutensa sankariteoista. Vanha Saapas ei lasiin syljeskele – vaikka Dinskon siiderinlitkimistä seuratessaan toistuvasti toteaakin, ettei hänen nuoruudessaan vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...