sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tampere – reilunnimisten kenkäkauppojen kaupunki

Leimallinen kenkä sille Tampereelle, jonka muistan opiskeluajoiltani, oli pari mustia converseja, joista jatkui ohuet sääret mustissa pillifarkuissa ja jossain vaiheessa bändipaidan jälkeen vastaan tuli musta, ohuehko ja sotkuinen hiuskuontalo, todennäköisesti bandannalla sitaistuna. Viimeviikkoinen työmatka Teatterikesään antoi mahdollisuuden tarkastaa kaupungin tämänhetkinen kenkätilanne.

Voihan pojat, on se parempi. Paljon parempi!

Syyni lähteä Tampereelle

Sain kenkäkauppavinkkejä oman muistini lisäksi Kenkäkirppis Hupsiksen väeltä ja lennosta kenkäkauppiailta itseltään. Kiitos niistä! Tällä kierroksella keskityin yksittäisiin toimijoihin ja jätin ketjut rauhaan.

Celeste
Kyttälänkatu 9

Väriä! Tyyliä! Ah!

Celeste poikkeaa monesta laatumerkkien kaupasta siinä, että täällä ei rajoituta pelkkään hillittyyn harmauteen, vaan tarjolla on myös väriä. Kengät ovat fiinejä, mutteivät tylsiä ja se jos mikä on saavutus! Parinkymmenen vuoden kokemus näkyy harkitussa valikoimassa ja palvelussa. Tarjolla olevia merkkejä ovat mm. Arche, Rodo ja Stuart Weitzman. Kenkien lisäksi Celestestä löytyy vaatteita ja kodin tavaroita.


Jos koskaan joudun sellaiseen hyväpalkkaiseen asemaan, jossa joudun olemaan asiallinen, mutta en edelleenkään halua luopua värikkäistä ja hauskoista kengistä, tänne tulen ostoksille!


Vamos
Hämeenkatu 17


Tunnen itseni noin sata vuotta kohderyhmää vanhemmaksi kun astun sisään – toukokuussa avattu Vamos onkin selkeästi nuorille suunnattu, trendissä surffaava liike. Valikoima ei kuitenkaan ole kertakäyttöhöttöä vaan siinä on onnistuneesti yhdistetty laatu ja nuorisolle(kin) sopiva hintataso. Tarjolla olevia merkkejä ovat mm. So What, Gaimo, Natural World, Shoot ja Refresh

Tennareita ja syksyn mallistoa

Juuri nyt, kouluunpaluun kunniaksi, tarjolla on kesäkenkien lisäksi tulvahdus tennareita eri väreissä – osa niin kirkkaita, että voisin kuvitella laittavani sellaiset jalkaan itsekin!


Putiikki rannalla
Aleksis Kiven katu 24 / Hallituskatu 7
Liikkeet myös Onkinimessä ja Kluuvissa Helsingissä

Yksi Tampereen viihtyisimpiä nurkkauksia

Voiko blogimpaa liikettä enää olla? Jep, Putiikki rannalla on toki tuttu Nelliinan vaatehuoneesta, mutta sen lisäksi interiööri on juuri niin rennon harkittu, vaatteet niin pehmoisensuloisia ja palvelu niin herttaista, että odotan kaikkien Tampereen lifestyle-bloggaajien hetkenä minä hyvänsä lehahtavan komeroista sohville loikoilemaan lattekupit kätösissään.

Neosens, Battarini, kontroversiaalit Hunterin töppöset sekä Via Vai

Kenkänurkkaus on oikeastaan kenkänäyteikkuna ja kyllähän nämä kengät kannattaakin laittaa esille. Rojalistisessa nojatuolissa voisi viettää pitkän hetken (lattekuppi kätösissään) kadun elämää ja kenkiä tarkkaillen. Kenkävalikoima on rajattu ja tyttömäisen tyylikäs. Neosens ilahduttaa mieltäni aina, mutta jouduin kerrassaan yllätetyksi Hunterin sadeballeriinojen edessä. Miten kerrassaan amfibia! Pidänköhän noista vai en? Muita merkkejä ovat mm. Converse, Filippa K, Ugg, Via Vai ja Battarini.


Kenkärepo
Hämeenkatu 13 B


Naturalistoja vaikka muille jakaa!

Oi, täällä iskee nostalgia! Kenkärepoon tultiin, kun haluttiin jotain vähän särmempää, ja on syytä tulla edelleen. Laadukkaan peruskenkävalikoiman – mm. Clarks's, Gabor ja Rieker – lisäksi tarjolla on rehvakkaampaakin mallistoa, kuten New Rockia, Dr. Martensia ja Carnaby Streetia, glitteriä unohtamatta. Erityismaininnan ansaitsee El Naturalista -hylly, josta löytyy sellaisiakin malleja, joita en ole muualla nähnyt.

Täältäkin löytyy Conversea, ja voih, missä värissä! Joulupukkiii!

Vieläkin harmittaa ne vuosia sitten havittelemani sandaalit, jotka jätin rahapulan (miten mahtavan huono syy) takia Kenkärepoon ja ajattelin, että ostan sitten Helsingistä. No en ostanut. Helsingin sisäänostajat olivat päättäneet toisin.


Kansan Kenkä
Puutarhakatu 17
Liikkeet myös Kauppahallissa ja Perkkoonkadulla

Seommoro!
Kansan Kenkä on nimensä veroinen, täältä löytyy niin Reinot, Retukat, Iskot, Sievit kuin muut suomalaiskansallishenkiset kengät, eikä Nokiakaan tarkoita täällä älypuhelinta. Suomalaisuuden lisäksi tämä on niin tamperelainen kauppa, että huomaan ärräni alkavan vaivihkaa säristä ja e-kirjainten muuttuvan kohti öötä. Kaupalla on oma merkkinsä – mikäs muukaan kuin Moro-kenkä. Tämä, jos mikä sopii kenkäihmisen matkamuistoksi, ei meinaan ollut mikään ikävä jalkine!

Mukavuus ja järkevyyskin on Kansan Kengässä selvästi tärkeä tekijä. Mallit ovat ergonomisia ja ihan varsinaisia terveys- ja turvakenkiäkin on tarjolla. Valikoimassa on myös juhlakenkiä, mutta jos glitterisiä piikkikorkoja kaipaat, niin tämä ei ole liikkeesi. Erikoisuuksista ei silti ole pulaa – esimerkiksi Cravo & Canelaa ei saa ihan joka kaupasta, eikä oransseja Lahtisia (Joulupukkiiii!). Kun myyjä kuuli blogimme nimen, hän kiikutti esiin retrahtavat, todella (hyvällä tavalla) kummat kengät, joita ei ihan heti vastaan tule. Kannattaa siis kysellä ja penkoa, neliöitä riittää! Varsinkin nyt, kun myymälä on muuttamassa, kannattaa hipsterin mummoineen käydä tekemässä loistolöytöjä!

Kummia kenkiä ja niiden kavereita

Koska aikaa oli vähän, jäi monta kiinnostavaa kauppaa seuraavaan kertaan. Se, ken pysähtyy Tampereella junaa vaihtamassa, saattaa ehtiä esimerkiksi näihin aivan aseman vieressä sijaitseviin Tullintorin liikkeisiin:

Tunnelin kenkä
Spesiaali Koot
Tästä liikkeestä löytyy lyhyt maininta aiemmasta Tampere-postauksesta
Kimmon kenkä

Muitakin vinkkejä otetaan mieluusti vastaan tulevaisuutta varten! Tässä postauksessa käsitellyt kaupat löytyvät koottuna nimen Tampereen kenkäkartta alle Google Mapsista.

Vielä lopuksi bonuskehu. Ehkä huonoin Perhe on pahin -sarjan (jonka komiikka ei muutenkaan juuri nauruhermoja rasita) vitsi  on sen antama kuva kenkäkauppiaista elämään kyllästyneinä, työtään vihaavina pösilöinä. Tapaamieni myyjien antaman kuvan perusteella se ei todellakaan pidä paikkaansa – ei Tampereella sen enempää kuin Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...