keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pikkukenkäpygmalion

Ostin Ebaysta käytetyt Kickersin nahka-mokka-kangas-kävelykengät, kun halvalla sai ja korko oli kiva. Ikävä kyllä kengät olivat vähän pienet, mutta varsinainen ongelma oli väri. Mikä järkyttävän räikeä beige! Kengäthän olivat kuin huutomerkki hautajaisissa.

Mutta kas, nytpä pääsisin kokeilemaan uusia kenkämaalejani samalla kun yrittäisin peittää kenkien ylitsevuotavaa huomiohakuisuutta. Tästä alkaa kenkien make under!

Lähtötilanne. Mikä järkyttävä värikylläisyys!

Kuparihan on aika hillitty värivalinta. Sitä siis nahkaosiin, jotka tällä kertaa muistin ensin puhdistaa huolella.

Tukevaksi taiteltu foliopala auttaa reunojen pysymisessä siistinä vaativassa maalaustilanteessa

Kupari auttoi kyllä asiaa, mutta vielä pitäisi saada kengät vaatimattomimmiksi, että niille löytyisi käyttöä muuallakin kuin sirkuksessa. Mahtaisiko glitter pysyä kangasosissa? Sillähän saisi kengät kivasti katoamaan seinään. Kokeillaanpa!

Glittermaalipinnasta on helpointa saada tasaisen näköistä, kun pinta ja glitter ovat jotakuinkin saman sävyisiä. Esimerkiksi kupariglitter näytti tässä pinnassa lähinnä mustilta pisteiltä. Pesin pois.

Nahalle glittermaalia on helppo levittää, mutta kangas imaisee kosteuden ja jättää nopeasti sutiin ikäviä glitterköntsiä. Otteiden on oltava rivakat ja sutia saa huuhtoa usein. Myös kankaan kostutus auttaa. Mitenkään liian vaikeata tämä ei kuitenkaan ole. Maali tuntuu tarttuvan kankaaseen hyvin, mutta pidemmän aikavälin pysyvyyden todistaa sitten tulevaisuus.

Kyllä näillä jo kirkkohallituksen kokoukseen menisi

Laittelin vielä varmuuden vuoksi kiiltomaalia glitterin ja kuparin päälle. Glitteriä se himmensi ihan inasen, mutta toisaalta auttanee pitämään sen paikoillaan. Kuparin väri syveni vähän ja jos oikein tarkkaan katsoo, on kiiltoakin enemmän. Siis tosi tarkkaan – fiksummalle ihmiselle ei olisi ollut yllätys, että jo valmiiksi kiiltävälle maalille kiiltomaali ei tuo lisäkiiltoa samassa mitassa kuin mattamaalille. Nyt sen tiedän minäkin.

Keskellä kiiltomaalia, oikealla ei. Vasemmalla verrokkiryhmä.

Korot vähän ikävästi vielä hyppäävät muuten jo vaimennetusta kokonaisuudesta, joten sivalsin hiukan kupariglitteriä niihinkin kesyttääkseni ne samaan ruotuun nyt jo hyvässä säyseyden tilassa olevien kenkien muiden osien kanssa.

Glitter rauhoittaa villeimmänkin koron

Mokkaa en osaa kotikonstein käsitellä, joten se oli pettymyksestä syvään huokaisten jätettävä räikeän khakiksi. Kengännauhat sen sijaan menivät vaihtoon ilman muuta – kenkien omat nauhat suorastaan huutavat huomiota, jotain hillitympää on löydettävä. Koska valmiit kengännauhat yleensä ovat kovin railakkaita, päädyin menemään nauhakauppaan, jonka laajoista valikoimista varmasti löytäisin tarpeeksi mitäänsanomattomat nauhakkeet.

Ja löytyihän ne!

Nauhojen päät voi sutia esim. (glitter)kynsilakalla purkautumisen estämiseksi

Upeasti koron hentoja sävyjä toistava, mutta kultaosiin yhteyttä ottava nauha kruunaa ympäristöönsä saumattomasti katoavan kokonaisuuden! Ja vihdoin on kengät kesytetty! Vulgaareista lunttupopoista on tullut virastosalikelpoiset harmaahiirulaiset!

Valmiit ovat. On saavutettu sovinnaisuus, hävitetty huomiohuoraus!

Maalit ovat merkkiä Angelus ja ne on tilattu Dharma Tradingista Yhdysvalloista. Hinta per pikkupurkki oli viime vuoden lopussa 2,25 $ eli noin 1,75 €. Neljäntoista purkin lähetys Suomeen maksoi noin 18 $ eli noin 14 €. Koska maalit tulevat EU:n ulkopuolelta, tulee lisäksi päälle alvit ja mahdollisesti tullimaksu, mikäli ihan massoittain intoutuu tilaamaan. Kengännauhat hain Diana-puiston Nappitalosta.

Kuparimaali on perusangelusta, väri ylläriylläri Copper,
glittermaalit Glitterlites-sarjan Desert Gold ja Penny Copper

Kaikesta tylsennyksestä huolimatta kengät eivät edelleenkään mahdu jalkoihini. Kunniakkaan harjoittelualustana toimimisen jälkeen ne saavatkin siirtyä seuraavaan hyvään kotiin, luonnollisesti Kenkäkirppis Hupsiksen kautta. Jos kaipaat todella tylsiä kenkiä koossa 39,5-40, siellä ne (kohta) odottavat!


Kengät koekäytössä ennen nauhojen siistimistä. Kahvinjuonti Gruppo Coffeessa sujuu hyvin ja muutenkin ovat kuulemma mukavat.


2 kommenttia:

 1. No nyt on kyllä niin mitäänsanomattomat kengät ettei oo nähtykään XD

  Aivan ihanan värinen toi kuparimaali. Ties vaikka intoutuisi itsekin kokeilemaan kenkien maalausta jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We aim to lame! :-)

   Kuparimaali tuntui jotenkin erityisen helpolta käsitellä ja tehokkaasti peittävältä, vaiva/näyttävyyssuhde oli kohdillaan. Suosittelen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...