keskiviikko 27. elokuuta 2014

Räikeää kokosyrjintää: Korkkari 37

Joskus kenkähistorian alussa 37-kokoiset ovat muodostaneet salaliiton (turha kieltää!) lobanneet maailman kenkämahteja niin tehokkaasti (lahjomalla, epäilemättä!), että kaikki naisten kenkien koe- ja näytekappaleet tehdään kokoihin 37–38. Siis ympäri maailman. Kaikki. Tai melkein ainakin. Väärin se on joka tapauksessa, sillä se antaa 37-kokoisille kohtuuttoman etumatkan halpojen ja/tai uniikkien kenkien löytämiseen, varsinkin kun sitä edistetään eksklusiivisella kauppatarjonnalla.

Niin kuin nyt esimerkiksi tämä Korkkari 37 -kauppa.

Kenkiä. Koossa 37. Saamari.

Kaupan ideana on kerätä näyte-, koe- ja näytöskappaleita ympäri agentuureja ja muita kenkätahoja ja myydä niitä yhdessä paikassa, vieläpä edullisesti. Hinnat pysyttelevät parhaimmillaan alle puolessa normaaliin verrattuna. 

40,5-jalkani ja 0-koon kukkaroni saattavat katatonisoitua kateudesta. 

Tarjolla on pääasiassa eurooppalaisia merkkejä, kuten Högl, Tamaris, Pikolinos, Billi Bi, Vagabond, Sixty Seven, Peter Kaiser, Menbur, Via Uno, Gennia, Kanna, Kess, Penelope ja Rieker, muiden muassa. Mikään jämämyymälä Korkkari 37 ei ole, vaan tarjolla on saman kuluvan sesongin kenkiä kuin muissakin kaupoissa.

Ja kaikki siis koossa 37–38. Miten kovin epäreilua.

Klassinen...
... ja vähemmän klassinen juhlakenkä
Eläintä löytyy niin koristeista...
... kuin kuoseista

Tilannetta tasoittaa hieman se, että Korkkari 37 pitää huomattavan pitkät kesä- ja talvilomat: Kauppa on kiinni juhannukselta elokuun puoliväliin ja itsenäisyyspäivästä maaliskuulle. Talvibreikki tosin katkeaa muutamaksi päiväksi aivan kohtuuttomaan talvialeen tammikuussa – mikäli kenkiä on jäljellä. Jos satut kuulumaan kohderyhmään, seuraa Korkkari 37:n facebook-sivua ja/tai sähköpostilistaa, niin tieto saavuttaa sinutkin. Sitten voit mennä sinne muiden etuoikeutettujen kanssa aleisiin teutaroimaan kun me muut itkemme yksin talvipakkasessa.

Muunkokoisille on sentään tarjolla laukkuja lohdutukseksi. Miesten mallistoistakin on hieman tarjontaa, koossa 41-42.

 No on siellä taustalla niitä laukkuja meille ei-niin-kolmeseiskoille
Höglin avokas, jolla saattaa olla kaukainen sukulaisuussuhde Irregular Choiceen

Tolppakorot ovat trenditraktoroineet tiensä myös tänne
Nettikauppaa Korkkari 37:lla ei sentään ole. Selitys on selkeä: suuri osa kengistä on koekappaleita eli uniikkeja (kiitos, haavoillani ei ollutkaan vielä tarpeeksi suolaa) ja nettikaupan päivittäminen olisi kohtuuttoman aikaavievää. Lestitkin vaihtelevat, joten internetin ihmeet on jätetty näiltä osin sikseen.

Sentään.

Korkkari 37
Teollisuuskatu 21  Aleksis Kiven katu 52-54
00510 HelsinkiMustistakin kengistä löytyy vaihtelua. No kiva.
Maisema on sentään vähän ikävä

2 kommenttia:

  1. Mitäs siellä "isojalkaiset" märisee voittehan perustaa oman putiikin esim. Korkkarit42 siitävain bisnestä pyörittämään!

    VastaaPoista
  2. No nyt on niin monta epäjohdonmukaisuutta ja tyhjänpäiväisyyttä saatu niin lyhyeen tekstiin, ettei voi kuin ihailla! Onnittelut vuoden parhaasta negapeeloparodiasta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...