sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Helsingin fantsuimmat kenkäkaupat – Kummat kengät suosittaa

Tänä kesänä laiskottelimme ja teimme kenkämaratonin pelkästään niihin kauppoihin, joissa muutenkin kernaasti käymme. Alla listattuna top of the popos ja creme de la shoe creme, ei missään erityisessä järjestyksessä.

Fantsuuden vaatimukset

Mikä tekee kenkäkaupasta erityisen fantsun? Miksi siellä on kiva käydä? 

Kivojen kenkien merkitys on toki prioriteettilistamme kärjessä. Myös mallien vaihtuvuus on oleellista: koska merkittävän makeita uusia suunnittelijoita Helsingissä nähdään harvakseltaan, on kiva, että niiden olemassaolevien kivojen mallistot uudistuvat ja valikoimaa on muutakin kuin se perusmusta matalalla korolla. Kyllä, väreistä saa lisäpisteitä!

Mutta edes kivat kengät ei aina yksin riitä. Tarvitaan myös ehdottoman kiva henkilökunta. Henkilökunta, joka muistaa sinut, on oppinut tuntemaan makusi ja osaa tarjota aina juuri niitä sinulle sopivia kenkiä. Parhaat tuovat eteesi juuri ne kauneimmat kenkäparit ja aina oikeassa koossa. Parhautta on myös myyjä, joka ymmärtää sen, että aina ei rahat vaan riitä niiden kaikkien kivojen kenkien ostamiseen ja päästää sinut liikkeestä ulos ilman tursuavaa ostoskassia ja nyreää ilmettä. 

Kesän 2014 maratonkengät; Converse & MoS Copenhagen.
Keräsimme voimia Chofé-kafeteriassa, jonka herkut ja tunnelma on mitä suositeltavin. Erityisesti porkkanakakku sai kehuja porkkanakakkuekspertti Sadulta ja Mia oli kerrassaan myyty kirsikkaa muistuttavalle pikkuleivokselle.

Heti alkuun suuria järkytyksiä

Tällä mentaliteetilla Kummat kengät aloitti kesän 2014 "Kaikkein fantsuimmat" -kenkämaratonin. Määrätietoisen askelin suuntasimme Fredrikinkadun, Bulevardin ja Lönnrotinkadun suuntaan, koska tämä pätkä on tähän asti ollut Helsingin kenkäelämän johtotähti. Saapuessamme paikalle kurjuus löi vasten kasvojamme kesäkuisen räntäsateen tavoin. Tizziana on häipynyt keskustaan (mutta pysyy silti listallamme, kts. alla) ja Iloinen päivä lopettaa toimintansa nykyisessä kivijalkapuotimuodossaan. Voi suurten ketjujen tusinakenkäkirous sentään – menkää ihmiset niihin ihaniin pieniin kenkäkauppoihin kun vielä voitte! Paikalla oli kuitenkin vielä ihanan itsepäisesti Boutique Freda, ja siellä aina yhtä ihana Kauppiatar.

Boutique Freda, Lolan lumoava tyyssija

Kummilla kengillä ja Boutique Fredalla on pitkä yhteinen menneisyys. Parhaat asiat tuntuvat tapahtuvan aina kun Kauppiatar katoaa verhon taakse takahuoneeseen ja palaa uskomattomien aarteiden kera takaisin. Näin löytyivät muun muassa Mian kauan metsästämät, lähes sukupuuttoon kuolleet Vintrot. Tälläkään kertaa Boutique ei jättänyt kylmäksi. Liikkeeseen tuntuu saapuvan jatkuvalla syötöllä uusia kenkiä. Tällä kertaa Kummat kengät sovitteli ahkerasti liikkeen huikean laajaa Lola Ramona -valikoimaa, eikä jäänyt vaikuttumatta, saatika ilman kenkiä. Olemmeko yllättyneet? Tuskin.

Sadun Lola Ramona -neitsyys menetettiin näissä kengissä. 
Mustapunavalkoinen sävytys on leimallista Lola Ramonalle, mutta muitakin värejä löytyy, kuten yllä nähtiin.
Tässäpä kenkä Lola Ramonan malliston asiallisemmasta päästä.
Tämänkertainen takahuonelöytö. Kenkäpullo!
Voi google sentään, miten löydät myös meille tällaisen?

Iloinen päivä, puukenkiemme kivijalka

Vielä ensi perjantaihin asti voivat puukenkiä halajavat lukijamme noutaa omansa Fredalta Iloisesta Päivästä. Sen jälkeen Iloinen päivä valitettavasti lopettaa kivijalkaliikkeensä ja siirtyy pop-up -muotoiseen toimintaan. Pop-up-ilmestymisiä seuratakseen kannattaa seurata nettissivuja sekä vahdata, josko omistajatar seuraa painokasta neuvoamme liittyä myös Facebookiin.

Liike kuuluu kestosuosikkeihimme, koska se on vaan niin ihana. Ja värikäs. Ja liikettä emännöi poikkeuksellisen mukava emäntä. Iloinen päivä on tarjonnut jo usean vuoden ajan Kummille kengille puukengät kaikkiin tarpeisiin ja vuodenaikoihin. Tämä on ainoa liike jossa olemme törmänneet Sanitan puukenkäsaappaisiin (jotka on varteenotettava vaihtoehto kumisaappaille). Täältä löytyy Sanitan puukenkien lisäksi mm. Troentorppia, joka on ihanan kevyt ja mukava vaihtoehto peruspuukengälle. Iloisessa päivässä ihastuttaa aina myös se, että näitä laadukkaita ja osaksi myös käsintehtyjä kenkiä ei ole hinnalla pilattu. Nyt aleen ollessa kuumimmillaan saa kenkiä alkaen 39€ /pari.

Kuten aikaisemmiltakin maratoneilta, niin tälläkin kertaa Satu löysi liikkeestä itselleen uudet Sanitan mustat puukkarit. Pitäähän perinteitä pitää yllä. 

Calou on (vain) yksi tarjolla olevista merkeistä.
Mainitsimmeko jo, että värejä on tarjolla enemmän kuin se pakollinen punainen?
Myös räsymatto vaikuttaa kotoisan tunnelman syntyyn, samoin kuin sinapinväriset Troentorpit

Kenkämarski – nostalgiaa ja kirppistunnelmaa

Kenkämarskille ominaista on laadun ja halpuuden, aidon ja kopion, tyylin ja räväkkyyden sopuisa yhteiselo. Sieltä löytyy kenkiä, joiden luota tekee mieli juosta kirkuen pois, sekä kenkiä, joita ei tajunnutkaan haluavansa – ja ihan mahtavia löytöjä! Kyllä, täältä löytyy jokaiselle jotain, varsinkin jos jaksaa vähän penkoa!

Nuorina tyttöinä (kyllä, Marski on ollut olemassa todella kauan) kävimme täällä kuolaamassa niitä rokimpia kenkiä, joiden jalkaanlaitoista uskallettiin vain unelmoida (Dekadenziin* emme uskaltaneet edes sisälle). Nykyään kuola valuu vähempiniittisille jalkineille, erityisesti Dr. Martenseille ja Converseille, joiden valikoima on kaupungin parhaimmistoa – Marski alkaa olla viimeisiä paikkoja, josta vielä saa esim. Marimekko-Converseja.

Doc Martens -valikoima on kapea, mutta erikoistunut – tarjolla on mm. vegaani- ja brittivaihtoehdot
Vosukkaat saappaat ovat Marskin erikoisuus
Eläinkuosissa ja glitterissä löytyy
Väsähtävien asiakkaiden ja/tai seuralaisten mukavuutta on ajateltu lämmöllä

Minna Parikka Universum – kenkiä, joita et todellakaan tarvitse

Ollaanpa nyt hetki rehellisiä: Kukaan ei mene Parikan liikkeeseen hankkimaan hartaasti tarvittuja, järkeviä kenkiä. Fyysinen hyvinvointimme ei näitä kenkiä kaipaa, mutta älkäämme väheksykö fantsujen kenkien henkistä hyvinvointia kohentavaa vaikutusta! Sillä fantsujahan nämä kengät ovat, kertakaikkiaan! Myös henkilökunnan fantsuus ja asiantuntemus jalkojemme erikoisvaatimuksista etsii vertaistaan, tosin sitä on pohjustettu vuosikausien nurkissanorkumisella.

Kesäaleiden vahdatuin hylly
Klassinen Roseum-malli, joka on kummallekin meistä aivan liian korkea, mutta silti olemme sellaiset hankkineet. Toinen meistä jopa kahdesti.
Lievän järkytyksen tarjosi beigen runsaus
Järkytystä tasoitti oranssi Jodie

Pieni kenkäpuoti – vähemmän, harkitummin, monipuolisemmin

Pientä kenkäpuotia ei ole koolla pilattu, mutta eipä ole turhilla kengilläkään. Valikoima on erittäin harkittu ja jokainen pari perustelee paikkansa hyllyllä. Tarjolla on muun muassa mukavia ja hauskannäköisiä Duck Feetejä arkeen, graafisen näyttäviä Finskejä juhlaan ja matemaattisen särmikkäitä United Nudeja mihin vaan. Jos pitäisi ostaa kaikki elämänsä kengät vain yhdestä liikkeestä, tämä olisi se liike.

Pieni kenkäpuoti, Eerikinkadun valoisa helmi
Värivalikoima on hyvin harkittu, sillä siinä esiintyy usea lempivärimme
Uudempia...
...ja vanhempia United Nudeja

Terhi Pölkki – puukenkäkuningattaren kotipesä

Koko kevään on Kummissa Kengissä ahkerasti kasvatettu kenkäkaappien pölkkipitoisuutta. Pölkki ihastuttaa niin monella tapaa! Kengät on kauniita, ihania, mukavia ja niin on myös itse Terhi Pölkki. Ehkä eniten meitä jaksaa yhä ihastuttaa erityisesti puukenkien kotimaisuus, ekologisuus sekä tietysti kauneus. Myös työhuoneen yhteydessä olevan kaupan tunnelma on mitä lämpimin – ja tässä liikkeessä on kierroksen ehdottomasti somin koira!

Koska puukengistä Stellat ovat jo jalkoihimme päätyneet, tällä kertaa virallisiksi Pölkin kesäkengiksi päätyivät Offwhite Loaferit. Ja koska myös Pölkillä on ale, ei hinta huumannut päätä.


Ihmenainen Pölkki saa hennommatkin sävyt näyttämään hyviltä
Yritys söpö eläin -kuvaksi tössähti mallin vastahakoisuuteen

Tizziana – modernisti, perinteellä

Tizziana siirtyi vuoden alkupuolella Fredrikinkadulta Kämpin galleriaan, lähemmäs turisteja ja muuta asiakasvirtaa. Tämä ei kuitenkaan ole muuttanut valikoimaa populistisemmaksi, vaan Tizzianassa on edelleen laadukas ja persoonallinen kenkätarjonta arvossaan. Kokemus näkyy varmuutena, tehdäänhän Tizzianassa kenkäkauppaa jo toisessa polvessa!

Valikoima on klassinen, mutta ajan hengessä kiinni oleva, pienellä vintage-henkisyydellä maustettuna. Tyyppiesimerkki Tizzianan valikoimasta on Chie Mihara, laadukas, näyttävä ja mukava kenkämerkki, joka leikittelee viime vuosisadan alkupuolen muotokielellä, tosin ihan omalla tulkinnallaan.  

Edessä Mihara, takana Tizziana
Tämän kesän Mihara-aletarjontaa
Myös Tizzianasta saa ah, niin trendikkäitä puukenkiä ja puukengänomaisia sandaaleita
Sandaalitarjonta on yksinkertaista ja värikästä. Ei löydy täältä yliremmitettyä beigetylsiötä.

Kaiken kaikkiaan Kummat kengät oli erityisen tyytyväinen lempikauppojensa kesän 2014 valikoimaan ja alehintoihin. Koska ainakin Sadun kaappi täyttyi maratonin myötä aika monella kenkäparilla, lienee Hupsiksessa aika pian nähtävissä viimevuosien helmien poistomyyntiä.

* Jos et tiedä, mikä Dekadenz oli, olet todennäköisesti liian nuori lukemaan tätä blogia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...