tiistai 10. syyskuuta 2013

Selviytymiskeinoja puutarhajuhliin

Näin puutarhajuhlakauden päättymisen kunniaksi Kummat kengät kertoo esimerkein, millaiset kengät sinun olisi kannattanut sellaisiin laittaa.

Ultimaatti neuvo: Ole realisti. Piikkikorot eivät sovi nurmikkoalustalle, jollei halua huomata vajonneensa hitaasti jalostaan kiinni maahan, kun muu keho etenee kohti herkkupöytää. Satiini ja muut herkät materiaalit saisivat ehkä näyttävät sisääntulon, mutta mutaisen lähdön. Kumppareissa saattaa tulla hiki, jos ja kun alkaa tosissaan vedellä täytekakkua.

Esimerkkikenkämme, S:n syntymäpäiväjuhlallisuuksien parhaimmistoa.
Näillä sen sijaan onnistut:

Lastenkengät

Ole alle viisivuotias (vasemmalla), niin kaikki ihastelevat kenkiäsi.

Saattohoitokengät

Puutarhajuhlista selviää huoletta, jos laittaa jalkaan niin kulahtaneet kengät, ettei ole väliksi vaikka olisi niiden viimeiset hipat. Vaikeutena on tietenkin löytää sekä tarpeeksi juhlavat, että tarpeeksi kulahtaneet jalkineet, joille voi tehdä tämän viimeisen palveluksen. Vedonlyönti saumanratkeamishetkestä toimii myös hienona ohjelmanumerona. Jos kengät sattuvatkin leviämään täysin juhlien aikana, voi puutarhaympäristössä luontevasti siirtyä paljain jaloin kulkemiseen ja paikata kengät diskreetisti ilmastointiteipillä sitten kotimatkaa varten.

Kuvan ostettaessa ihanat mustat kukkaistossut (keskellä) ovat nyt uransa loppusuoralla, mutta juhliemme sankarittarella on tapana käyttää kenkiänsä kunnes ne hajoavat jalkoihin, mikä näiden kenkien osalta tapahtunee piakkoin. Hautajaiskukkahan kengissä on jo sopivasti valmiina. 

Sievät tennarit

Nykyään on niin kivoja tennareita, että ne menevät juhlakengästä tuosta vaan, asenteella vähän parempienkin piirien bileissä. Tämä kyseinen Camper-pari (oikealla) on kuulemma myös hyvä keikkakenkä. Siis musiikkikeikka.

Kiilakorot

Jos kuitenkin kaipaat näyttävyyttä, on kiilakorko valintasi. Suuri pohjapinta-ala estää vajoamisen mutaan tiukoissakin tilanteissa ja auttaa pystyssäpysymistä epätasaisella pinnalla. Kiilakorko on todellisen puutarhajuhinnan ammattilaisen välttämätön varuste. 

Kuvassa näkyvät mustat monikäyttöiset "tämän kesän höpökengät" (toinen oikealta) auttavat omistajaansa myös käyttämään arkistonkaapin päällisiä laskualustana. Ilman näitä sandaaleja kansiot lentelevät lattialle ja työteho alenee huomattavasti. Kai ne voi vähentää verotuksessa?

Toiset kiilakorkomme (toinen vasemmalta) ovat sporttisempaa mallia ja niiden käyttäjä kuuluikin osin juhlien henkilökuntaan. Kengät on ostettu käytettynä ja myyjän riemuksi ne on testattu paikan päällä perinteisellä paikallaanhyppimis-takaperinkävelymetodilla. Toimivat kuulemma hyvin keikoilla, myös irtoparran kanssa.

Myös nämä Edurne Herránin kengät sopivat puutarhajuhliin par excellence!
Kuva: Virtualshoemuseum.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...