torstai 19. syyskuuta 2013

Kummat kengät matkustaa: Cardiff

Dublinin jälkeen walesilainen Cardiff oli iloinen yllätys laadukkaine kenkäkauppoineen (=kaupat, joiden valikoimasta pidän itse). Kimmeltävää bilekorkkaria oli toki tarjolla täälläkin ja moni niitä myyvä kauppa oli kierosti naamioitunut säädylliseksi puodiksi, mutta ero oli helppo havaita jo kynnyksellä ja tehdä nopea kannoillakääntymisliike. Alla esimerkkejä kaupoista, joissa ei tarvinnut toimia tuuliviirin tavoin. Suurin osa niistä löytyy kortteleita halkovista kauppakäytävistä, arcadeista. Niihin kannattaa sujahtaa muutenkin, sillä niistä löytyvät kivoimpien liikkeiden lisäksi kivoimmat kahvilat!

Buzz&co
3-5 High Street Arcade
www.yelp.co.uk/biz/buzz-and-co-cardiff
www.facebook.com/pages/Buzz-Co-Cardiff/354155628029092

Jos käyt Cardiffissa yhdessä kenkäkaupassa, käy tässä.

Tänne tekisi mieli heittäytyä kuin kenkäpallomereen

Buzzin valikoimassa tärkeintä on mukavuus, särmikkyys ja värikkyys. Mukavuuden merkitys selittyy osaksi sillä, että liikkeen kolmikymmenvuotisen historian aikana sen omistajatkin ovat ikääntyneet ja prioriteetit kääntyneet hippakengistä pehmojalkineisiin. Puoti ei kuitenkaan ole mikään mokkasiinimummola – päinvastoin, Buzzin rinnalla keskimääräinen jalkineliike vaikuttaa kenkien geriatriaosastolta.

Dr. Martenseja löytyy erikoisissakin kuoseissa – jos spessua haluaa, niin tämä on parempi kohde kuin Martensin oma liike. Erityisen jalkaystävällisiä merkkejä ovat mm. Heavenly Feet, Softinos, Moshulu ja Alegria, perusihanista löytyy ainakin El Naturalista, Art, Camper, Rocket Dog, Converse ja Fly London. Ainakin itselleni vähän uudempia tuttavuuksia oli Underground, Oxygen ja Yoma. Myös pieni vegaanihylly löytyy. Ja tässä oli vasta osa syksyn valikoimasta, lisää on tulossa.

Ymmärsittekin jo varmaan, että olen kaupan pahinta kohderyhmää. Vaadin sivuliikettä Helsinkiin.

Nyt ne mokomat on tehneet nämä Artit purppurana!
Eikä ollut mun kokoa! Epähumaania!
Camper-seinä – loistava sisustusidea!
Uusiin tuttavuuksiin kuuluva Yoma
Moshulun syksyn värejä
Muuta valikomaa: O2, Heavenly Feet, Rocket Dog, Softinos.
Vasemmanpuoleiset vihreät saattoivat päätyä matkamuistoikseni.

Vivienne Westwood
St. David's -ostoskeskus, 55-57 The Hayes

Westwoodin liike sijaitse St. David's -ostoskeskuksen ulkoseinällä ja suosittelen lähestymään sitä ulkokautta. Se, ken jättimäisen sokkeloiseen ja ilmeisen ulko-ovettomaan St. David'siin sisään menee, ei ehkä auringonvaloa enää nää.

En ole koskaan ollut kovasti design-vaatteiden perään, mutta Viviennen rytkyjä ostaisin heti, jos vaan rahat riittäisi. Kengätkin on varsin käyttistä – punkkia, blingblingiä ja asennetta juuri sopivassa määrin arkipäivänkin käyttöön.

Varvaspainanteet ovat eräs Westwoodin tavaramerkeistä.
Nilkkuri meets kangaskassi
Kangaskassi meets hullu kuvismaikka
Kumisaappaiden lisäksi kannattaa hankkia myös kumiloaferit kevyttä sadetta varten

Adela
Morgan Arcade / The Hayes
www.facebook.com/adelacardiff/info

Vasta kolmisen kuukautta sitten avatun vaate- ja kenkäliike Adelan kenkävalikoiman voisi sanoa olevan (hieman) hillitympi versio Buzzin kengistä. Väriä löytyy täältäkin ja saan myyjän järkyttymään kertomalla tosiasioita suomalaisen kenkävalikoiman harmaanmustasta skaalasta. Täällä (ja kyllä, lausun tämän Suomea paheksuvalla ylimielisellä sävyllä) värit myyvät.

Adelan myymiä merkkejä ovat mm. Riva, Oxygen, Loints of Holland, Paco Herrero, Vanilla Moon ja Cefalu.

Paco Herreran hopeahienoudet
Oxygenin purppuramokkakengät.
Erityisesti arvostan laatikon ja sen sisällön yhteensopivuutta!
Ballerinavalikoimaa, joka ei rajoitu mustaruskeaharmaaseen
Mustaakin toki löytyi, tässä Cefalun versio

Dr. Martens
36 The Hayes
www.drmartens.com/page.asp?navid=71

Vähän yllättäen täältä ei löydy Dr. Martensin erikoispainoksia kovinkaan laajasti, mutta niitä vähemmän tunnettuja kenkiä ja muita tuotteita sitäkin enemmän. Esimerkiksi tartanhuivit ja raitasukat vetosivat minuun aivan erityisesti, ja vauvakokoiset popot saivat toivomaan, että joku kaverini olisi lisääntymään päin.

Loafer trés fancy à la Docteur Marténs
Dr. Martens, tuo miehekkäiden miesten karskinkarhea merkki
No onkos se Camper? No ei, se on Martens!
Martensit voi vetää jalkaansa heti synnyttyään

TReds
89 Queen St
www.treds.co.uk/

Kaupan kohderyhmä lienee laatu- ja tyylitietoinen nuoriso, mutta myös kaltaiseni keski-ikäinen voi täällä hetken illusioida olevansa yksi heistä. Tarjolla on käyttö- ja juhlakenkää sekä kaikkea niiden väliltä.

Valikoimassa on mm. Ruby Shoota, jota luonteenomaisella negatiivisuudella arvelin ensin törkeäksi Irregular Choice -ripoffiksi. Näin ei kuitenkaan ole, valisti myyjä minua, vaan merkin takana on samat tyypit kuin IC:nkin. Ruby Shoo on siis hieman yksinkertaisempi ja hieman edullisempi IC:n pikkusisko. Muita merkkejä TRedsin oman labelin lisäksi mm. Vans, Sugar, Jeffrey Campbell, UGG, Hunter, Rocket Dog, Dizzy, Skechers, Converse, Etnies, Caterpillar, Timberland, Boxfresh, Fitflop, Bedroom Athletics sekä se originaalikin Irregular Choice.

Rikkana kaupan muuten hyvässä rokassa on Crocs-hylly, mutta sitäkin kauheampi on elävöittämiselementti Crocs-hirviö. Kuva jäljempänä. Millä ihmeen kiristyksellä se on tänne päätynyt?

Skechersin glitterlenkkarit juhlaan ja arkeen
Mustempaa osastoa. No, ainakin nämä Litat on aidot.
IC:n pikkusisko, Ruby Shoo
Rocket dog, Sugarin kumpparit ja lisää Ruby Shoota
Unohtakaa Freddy Krueger, tämä se vasta tosikauhua on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...