perjantai 17. toukokuuta 2013

Töölössä on (kenkä)elämää!

Poistuin tapojeni vastaisesti taajama-alueelta. Ihan rupesi peloittamaan villi luonto, mutta sitten havaitsin majakankaltaisen hohteen ympäröimänä jotain tuttua: Kenkäkauppa – keskellä ei mitään, jota myös Taka-Töölöksi kutsutaan! Pakenin välittömästi maaseudun voimia tähän sivistyksen kehtoon.

Mechelininkatu 51:ssä vuodesta 2004 toiminut Mec-Shoe panostaa väreihin, laatuun ja vähän oikeudenmukaisuuteenkin. Tämä on yksi kiven alla olevista kaupoista, joista voi löytää melkokotimaista vintagehenkistä Vintroa – muita merkkejä ovat mm. rouheannaisellinen Art, kuosikas Brooklyn, värikkääntyylikäs Dumond, kevyestileikittelevä Cravo & Canela ja brasilialainen kohumerkki West Coast.

Kohumerkki? Onko se näyttänyt tissinsä vai iskenyt Kanervan?

No ei. Kohu koskee oikeuspäätöstä, jonka mukaan suomalainen kuluttaja ei kykene erottamaan neljää raitaa kolmesta ja Adidaksen kolme raitaa käsittää oikeastaan myös neljä. Lisää Talouselämässä. Aiheesta on toki myös adressi.

Vaivumme hetkeksi kauppias Kaisun kanssa vaahtoamaan Adidaksen inhuudesta, kestävästä kehityksestä ja joidenkin kenkätehtaiden karmeista olosuhteista, katsokaa te kuvia sillä aikaa.


Hieman Brooklynia
ja Vintroa
Ja meitsi kun luuli Marco Tozzin tekevän vain raskaan sarjan ruskeita kävelykenkiä

Kuten havaitsitte, on Mec-Shoen henki värikäs, näyttävä ja elämänmyönteinen. "Kengillä kesää voi jatkaa pitkälle syksyyn" toteaa Kaisu ja olen muuten samaa mieltä, paitsi että sitähän voi jatkaa vaikka vuoden ympäri! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...