sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kenkämyyntikokemuksia Kanuunasta

Kuten vannoutuneimmat Kummien kenkien lukijat ehkä ovat huomanneet, ovat kenkävarastomme suhteellisen runsaat. Ajoittain jopa me joudumme karsimaan valikoimiamme ja pistämään kiertoon  kaappiin kertyneitä kenkiä. Ensiapuna eteenpäinkierrätyksessä toimii mainiosti kenkäkupeittemme hedelmä Hupsista, mutta massiivisempiin tyhjennysmyynteihin mainion vaihtoehdon tarjoaa Helsingin Kaivopuistossa toimiva itsepalvelukirppis Kaivarin Kanuuna

Olkaa hyvät: yksinoikeudella Kummissa kengissä muistilista aiheesta "miten se meni, paljonko me myytiin ja miten ei kannata mokata kuten Sat… eiku me". Koska me molemmat rakastamme exceliä, on mukana myös tilastotietoa ja superbonuksena kaupungin havitelluin kirpparisalaisuus: Kanuunan pöytäkartta.

Ottakaa opiksenne virheistämm... kokemuksistamme ja tehkää elämänne tili Kanuunassa!

Varaa pöytä ajoissa

Jos haluat vaikuttaa siihen, missä pöytäsi sijaitsee, varaa se ajoissa. Ex tempore -myynti-innostus kannattaa tyydyttää jossain muualla, sillä Kanuunassa on yleensä täyttä muutamakin kuukausi eteenpäin.


9.9. Kanuunan pöytäkartta näytti tältä, noin suunnilleen. Tämä on meidän omin käsin väsäämä, eikä Kanuuna ole mitenkään tästä vastuussa, eikä oikeastaan me itsekään ja ajankohtainen pöytäsijoittelu kannattaa tarkistaa Kanuunasta, sillä se on varsin elävä.

Vuokraa varashälyttimet

Vaikka luulimme miinoittaneemme pöytämme häläreillä, förattiin kamoistamme 5,7% eli melkein satasella. Sillä rahalla olisi ostanut kengät tai maksanut sähkölaskun, kumpi nyt sattuu kellekin olemaan tärkeämpää.

Kanuuna vuokraa erilaisia hälyttimiä varsin edullisesti, kannattaa käyttää mahdollisuus hyväkseen. Hälyttimiä on (ainakin) kolmenlaisia: napenlävesta tai muusta reiästä laitettava lenksu, kankaan läpi painettava piikki sekä tarra. Tarra on näistä kehnoin, sillä sen julkea voro voi irroittaa oma-aloitteisesti, muut irroitetaan kassalla. Käytä tarraa vain, jos muunlaisia hälyttimiä ei saa kiinnitettyä.

Muista poistaa/poistattaa hälyttimet myymättä jääneistä kamoista, muuten tulee raskas ja nolo hetki ulko-ovella, siinä piipparin kohdalla.

Kuvassa varashälyttimen lisäksi pöydän 31 tarjoamus

Kerro kenkien koko

Usein jalkineissa kokotieto on piiloitettu jonnekin kolmannen orvaskeden alle, joten on hyvää yleisöpalvelua merkata se myös esimerkiksi hintalappuun. Vielä fiksumpaa olisi ollut tehdä myös sievä kyltti, josta heti olisi nähdyt pöydän kenkien kokovalikoiman. Eivät olisi sitten vääränkokoiset joutuneet pettymään. Mehän ei tätä tajuttu, mutta ensi kerralla sitten.

Kerro kengästä muutakin

Näin varmistat oikean hintalapun pysymisen oikeassa kengässä. Vahingon lisäksi myös kierot ja kitsaat kenkäostajat saattavat edesauttaa lappujen vaihtumista. Kyllä, ihminen on outo ja kauhea eliö. Koon lisäksi kannattaa merkitä esim. merkki, väri ja/tai materiaali – mitä tarkempaa tietoa, sen hankalampaa löysämoraalisille lapunvaihtelijoille.

Irregular Choicen siniset, kiiltävät kukkakoristeiset kengät, pöytä 71

Kiinnitä hintalappu kunnolla

Kanuunan kassa ei lähde arvailemaan laputtomien tuotteiden hintaa ja pöytää, vaan ne joutuvat jäähyrekkiin odottelemaan omistajan tunnistusta. Hirveästi menee hyvää myyntiaikaa hukkaan.

Satulla oli hieno villalankakiinnitysviritys, ihan kuin hienoimmissa putiikeissa, Mia luotti maalarinteippiin. Molemmat toimivat, kunhan huolella kiinnittelee ja sellaiseen paikkaan, mistä sovittajan ruumiinosat ei lappua heti pyyhkäise pois.

Myy Parikkaa

Minna Parikan kengät meni kaikki. Muuten hinnoitteluvinkkejä on vaikea antaa, mutta parikoissa kaava "puolet ovh:sta, jos kunto on erittäin hyvä" tuntui toimivan. Muista kengistä sitten vähemmän.

Myy muutakin kallista

Tilastomme kertovat, että myymättä jääneiden kamojen keskihinta oli kolmetoista euroa, myytyjen yli kaksikymppiä. Tämä ei tarkoita sitä, että kannattaisi triplata hemppamaukan sukkisten hinta, vaan keskittyä Kanuunassa fantsumpaan kamaan ja merkkituotteisiin. 

Sisäpiiritietolähteemme mukaan pöydät kannattaa täyttää monipuolisella tavaralla, jolla vetoaa Kanuunan laajaan kävijäkuntaan kokonaisvaltaisesti. Itsehän keskityimme lähinnä kenkiin, mutta tuntui sekin toimivan. Ehkä niitä oli tarpeeksi monipuolisesti.


Fantsut kengät pöydästä 40


Käy siivoamassa

Ihmiset on eläimiä. Ihan eläimiä. Eikä mitään söpöjä kissanpoikia, vaan raivotautisia sarvikuonoja, jotka sotkee kaiken ja siirtelee kamojasi muihin pöytiin. Jäljet kannattaa käydä siivoamassa parin päivän välein, jotta pöytä ei muutu paikalliseksi katastrofialueeksi. On ihan turha laatia aistikkaita asetelmia myynnissä olevista esineistä, sarvikuonot muuttaa ne dada-installaatioksi alta aikayksikön.

Kannattaa vilkaista myös muita pöytiä, josko sinne olisi eksynyt omia kamoja. Vastaavasti on kohteliasta palauttaa omalle pöydälle hylätyt muiden myyntiartikkelit oikeille paikoilleen. Meidän kamoistamme löytyi myynnin jo loputtua muista pöydistä 3%. Pettymys oli suuri, kun suomi-saksa-sanakirja ei ollutkaan mennyt kaupaksi, vaan se piti rahata takaisin kotio.

Pöydässä 41 oli temaattinen asettelu, joka toivottavasti säilyy yli vartin

Älä korjaa hintoja lappuihin

Onhan se kerrottu säännöissä, mutta silti Sat... jotkut ei sitä huomaa. Loppua kohden tekee mieli ja kannattaakin laskea jäljelläolevien kamojen hintoja ja se kävisi ah niin helposti vetämällä vanha hinta yli ja kirjoittamalla viereen uusi. Vaan mistäpä kassa voi tietää, onko tuhrittu hinta omistajan vai huijarin käsialaa? Vaihda siis hinnanmuutosten yhteydessä koko lappu, vaikka se aikaa ja vaivaa viekin.

Älä myy norsuaiheista kietaisuhametta 90-luvulta

Kukaan, siis kukaan, ei vaan osta sitä.

Pöydän 73 kengät ois niiiin sopinut sen kietaisuhameen kanssa, mutta nyt on jo myöhäistä

Kahden viikon myyntisesongin jälkeen olimme todella, todella tyytyväisiä tulokseen. Vaikka prosessi toki vaati aikaa ja vaivaa, niin kauppa kävi ja loppusummalla ostamm... voisi ostaa useamman parin uusia Parikoita (eikä siis niitä aletuotteita, joihin yleensä turvaudumme).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...