perjantai 26. syyskuuta 2014

TalviOTZ ja vär... eiku!

Männäviikolla käytiin Kummissa kengissä normaalin hämmentynyt keskustelu:
Mia: OTZ-ihmiset kutsui meidät käymään. Pääjehu Ludo Malmoux tulee käymään Suomessa ja...
Satu: Hä? Miksi? Eikö ne tiedä ketä me ollaan? EI KETÄÄN!
M: Ei ne tiedä. Siellä on sushia! Ja talvikenkiä! Kai me mennään?
S: No daa, tietty!

Toivotaan, toivotaan!
Heti Otzin ovelta meille viekottelevasti huutelivat kesäkengät värikkäissä kuoseissa. Jopa Mia, joka jää helposti Satulle kakkoseksi kotimainen kuosi -myötämielisyydessä, oli myyty. Kohteliaasti ja arvokkaasti kysyimme, että MILLOIN NÄITÄ NIINQ SAA???!1!!??!!1. Mutta voih, kyse on kuosikokeilusta, joka kenties tulee mallistoon, kenties ei. Me vähän niin kuin toivottaisiin, että tulisi.

Herra Malmoux oli huomattavasti letkeämpi kaveri kuin OTZien innoittaja hra Ötzi nykyisessä olomuodossaan ja vastaili kärsivällisyydellä journalistisesti korkealaatuisiin kysymyksiimme, kuten tuleehan riemukaskuosiset myyntiin ja onko tätä väreissä. Kenkäsivistyksemme kasvoi myös nahankäsittelyn ja muun kengän valmistuksen osalta – nyt tiedämme kaiken. Tai siis vielä enemmän kaiken kuin mitä ennen uskoimme.

Kesäkenkä ei ollutkaan ensimmäinen OTZ-kenkä, vaan sitä ennen on ollut muun muassa yllä kuvattu versio. Alempana replika siitä ihan kaikkein ensimmäisimmästä ja oikeimmasta Ötzin kengästä.
Bongasimme Malmouxin jaloista, kappas vaan, OTZit!

Ajankohdasta johtuen olimme erityisen kiinnostuneita talvikengistä, mutta muitakin (meille) uutuuksia löytyi – ammattikenkiä myöten. Talvimallisto vaikutti erittäin miellyttävältä ja ennen kaikkea mukavan lämpöiseltä. Vähän oli haettua eroa miesten- ja naistenmalliston välille, mutta ero jäi onneksi hyvin muodolliseksi – Kummat kengäthän on sitä mieltä, että erilliset naisten ja miesten mallistot on melko turhia. Miestenpuolelta löytyi nytkin ne suosikit.

Lehmäkengissä kesää voi venyttää esim. tammikuuhun.
Nämä ovat varmasti myös monen "Lehmät lehmällä" -tasovitsin ehtymätön lähde.
Mia: Tuleeko tätä väreissä?
Satu: Onhan sitä mustana, mitä sä valitat?
M: OTZilla ruskeatkin sävyt on aika kivat. Silti olis nastaa, jos tätä sais väreissä
S: Joo joo
M: Tuleeko tätä väreissä?
S: Dorka.
M: Tuleeko tätä... Eiku
OTZin ballerina on todellakin ballerina
Tutun kokin toiveiden perusteella suunnitellussa kengässä on likaa hylkivä pinta. Jopa Mian mielestä musta on kokille perusteltu väri, ei sitten näy läikkynyt punaviini, mustikka tai veri ihan heti.

M: Myönnettäköön, että värit talvikengissä Suomessa on liikeideana samaa tasoa kuin anarkismin vuokraus konservatiiveille. Eihän täällä mene kaupaksi kuin musta, ruskea ja rajuimmillaan punainen. Nythän se jo näkyy jokasyksyisenä valikoiman ankeutumisena – kadonneet on kesän värit kenkäkaupoista ennen kuin ruska on edes alkanut metsissä. Tsekkaa vaikka, mikä vaan kenkäkauppa. Vaan saahan sitä silti toivoa?

S: Oo jo hiljaa.

Onneksi voimme lohduttautua ensi kesän sävyillä.

Kesäkengän uusia värejä ovat mm. keltainen, tummaruskea,  vaaleansininen ja...
...punainen. Oho, kuvaan tuli myös tuollaisia kivoja iloisenkuosisia versioita!
Ruskasävytetty kesäkenkä suo pehmeän laskun syksyyn, tai talveen, miten sen nyt ottaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...