maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tulevia keräilykappaleita – Vintro melkein in memoriam

Toissavuonna etsin internetistä tietoa pimeästä energiasta, mutta eksyinkin Vintron sivuille.

Valikoima Vintroa
Saappaiden kuvat cosmoshoes.se, avokkaat vintroshoes.com

Ihastuin ja halusin heti vihreät saappaansa. Sivuilla ei kuitenkaan kerrottu, mistä kenkiä kenties voisi ostaa. Ahistuin. Etsiskelin kenkäkaupoista ja muutaman Vintron löysinkin, mutten etsimääni kenkää. Aloin epäillä, että kyseinen saapas on kenkämaailman irlantilainen menninkäinen – vihreä, pehmoinen eikä oikeasti olemassa.

Siihen aikaan Punavuoressa oli tapana sanoa, että mitä ei Kaffecentralenista löydä, ei tarvitsekaan löytää – sieltä ihmiset ovat saaneet mm. reseptejä, huonekaluja, työhuonepaikkoja, antiikkitietoutta, vuokralaisia, kakkua, kansainvälistä veroneuvontaa ja ainakin yhden poikaystävän. Luonnollisesti menin siis ihmettelemään asiaa kahvikupposen ääreen. Kofeiinin iskeytyessä verenkiertoon muistin, että yhdellä baristoista on sukulaisuussuhde kenkäkauppaan ja säntäsin tiskin ääreen selittämään että semmoset vihreet mokkasaappaat vintrolta onko teidän kaupassa semmosia kerro heti! Barista muisteli, että ehkä siellä varastossa saattaisi olla, mee kysymään.

Minähän menin. Boutique Fredan kauppiatar katosi takahuoneeseen ja tuli yhden parin kanssa takaisin ja se oli minun kokoani ja puolen hinnan aleessa!

Kenkäeuforia, tiedättehän tunteen?

Voittajafiilis!
Myöhemmin sain selityksen tiedonetsinnän hankaluuteen. Vintro oli muutaman kenkäsuunnittelijan harrastukseen pohjautuva projekti, jossa painopiste ei todellakaan ollut markkinoinnissa. Joudun ikävä kyllä käyttämään imperfektiä, sillä viimeinen mallisto tuli keväällä 2012 eikä jatkosta ole suunnitelmia. Jos siis tapaat omaan jalkaasi sopivat Vintrot, kannattaa ne ostaa heti pois kuleksimasta, sillä huomenna se saattaa olla jo myöhäistä.

Haikea, mutta rauhallisempi lopetuskuvaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...