torstai 4. heinäkuuta 2013

Kenkämaraton, kesäversio 2013

Jo neljännen kerran – ja toisen raportoituna – sankarinne lähtevät kohti uskomattomia haasteita, sydäntähiertäviä vastoinkäymisiä ja suuria tunteita herättäviä löytöjä! Tavoitteena on paitsi raportoida uskomattoman virallisen Kenkämaraton-reitin varrella sijaitsevien kauppojen ale- ja tyylitilanteista, myös ottaa vihdoin ne blogistamme edelleen nolosti puuttuvat ruokakuvat – sekä välttyä pahimmalta uhkalta: joka nurkan takana vaanivalta nälkäkiukulta.

Näillä lähdettiin: Parikka ja Kuje. Testatut mukavuuskengät.

Kunnon jalkineiden lisäksi osasimme menneiden kokemusten perusteella varautua tarpeellisella määrällä aikaa ja kahvia. Tai siihen ainakin pyrimme. Päätimme myös lyhentää reittiä jättämällä alkupään joka tapauksessa suurimmaksi osaksi lomilla olevat second handit ja Kampin mainstreamhelvetin väliin sekä kääntää reitin alun Diana-puistoon, jotta Satu pääsisi sovittamaan Beamin ikkunassa näkemiään Swedish Hasbeensejä.

Kiehukaamme jännityksestä - miten käy tätien seikkailujen tiellä?

Design Forum Erottaja
Ensimmäinen kohteemme oli Design Forumin Kakkugaller... kenkänurkkaus, josta löytyi Suomi-design-tyyliin yksinkertaisia ja tyylikkäitä kenkiä, myös ja varsinkin puusta! Vähän oli alea ilmassa, mutta koska nekin prosentit oli merkitty hillityn tyylikkäästi, ei oikein ole havaintoa lukemista. Josko Terhi Pölkki tai Finsk kiinnostaa, niin täältä niitä saa!

Finskin oranssi korko ihastutti varsinkin Miaa

Beam Erottaja
Beamissä on kenkäale kolmessakymmenessä prosentissa ja tarjolla mm. Swedish Hasbeensia, Acnea ja löytyi yksi Finsk-parikin! Satu pääsi vihdoin lähikontaktiin Swedish Hasbeensien kanssa ja sortui välittömästi.

Lyhyen pitäiskö/eikö pitäis -pohdiskeluesittämisen jälkeen Satu tempaisi nämä mukaansa

Nectarine Iso-Roba
Mitä ihmettä? Softclox! Pehmeät puukkarit Saksasta! Kivat, värikkäät ja mukavat! -30%! Paljon viehättäviä kesäkenkiä tarjolla!

Alkaa hahmottua, että oranssi on tämän alesesongin teemaväri

Popot Iso-Roba.
Tennareita joka lähtöön – Popoista löytyy parhaimmisto! Karhu, Saint Vacant, Vans - yksinkertaista, värikästä ja retrahtavaa! Aletta on, mutta eihän me enää mitään mistään prosenteista voida muistaa.

Popojen kengät lasketaan tennareiksi, ei lenkkareiksi, koska ne on kivoja

Exito Freda
Kuvamme Exitosta on kohonnut viime käynnin jälkeenkin, joka sekin oli jo positiivinen yllätys! Erityisesti tarjolla erilaisia espanjalaisia, kevyitä ja mukavia, ah niin mukavia sandaaleja! Poetic Licenseä vielä/enää muutama pari jäljellä.

Kuvaan valitsimme kuitenkin Exiton villimpää valikoimaa

SHE Freda.
Alet jo jopa 50%! Tyrkkymerkkinä klassisen kaunis Sacha London, mutta muutakin särmikkään naisellista jalkinetta löytyy.

She on ainoa reittimme kauppa, jossa kengät ovat pysyneet säntillisessä järjestyksessä. Miten ne sen tekee?

Nyt alkaa kahvihammasta kolottaa ja vessaakin tarvittaisiin. Istahdamme Ekbergiin odottamaan tilausten vastaanottoa, mutta koska Satu ehtii käydä puuteroimassa nenänsä ennen kuin kukaan henkilökunnasta kiinnostuu meistä, päätämme äänestää itsemme jalkoinemme Kakkugalleriaan kulman taakse. Sitä ennen kuitenkin vielä pari kauppaa.

Tizziana Freda
AKA Chie Mihara -taivas. Alet jopa 50%. Vaikka Mihara varastikin päähuomiomme, olivat muutkin tarjolla olevat kengät katsomisen arvoisia!

Nämä Miharat kävivät molempien jalassa ja jäivät vaivaamaan mieltämme. Saatamme palata vielä!

Zio Freda
Se on aina kiva kun Camperit on alennuksessa! Ziossa haasteellisinta oli yrittää ottaa kuvia myyjän huomaamatta, sillä emme ole aiempien kokemusten perusteella varmoja, onko se sallittua. Sen sijaan on päivänselvää, ettei kannata kysyä. Aleessa Camperin lisäksi mm. Miharaa, Pura Lopezia ja muuta perusfantsua settiä, hinnat alta satasen luokkaa. Kivanvärisiä Hunter-kumisaappaita seisoo kauniisti rivissä, mutta ne on ihan normihintaisia.

Kenkäpaparazzin viekkaalla kieroudella ottama liikesalaisuudet paljastava salakuva

Bellissima Freda
Yhä taivaallinen paikka, jos omaat jalan haasteellisen pienessä tai isossa koossa. Alennukset 20-40%.

Iso- tai pienijalkainen, täällä on aika hyvät sarkat löytää etsimäsi

Boutique Freda
Valitettavasti lomalla. Kuitenkin ikkuna takaa, että hyvää kannattaa odottaa!

Perinteinen "jäimme pettyneenä ulkopuolisiksi" -heijastuskuva

Iloinen Päivä Freda
Aina yhtä iloinen ja värikäs puukenkien ja El Naturalistan keskittymä. Alehinnat painuneet alle satasen! Supersöpöt Mohedan pinkit puukkarit tyrkyllä naurettavaan kolmenkymmenenyhdeksän euron hintaan! Koko? No eipä tultu katsoneeksi...

Sanitan puukenkäklassikko

Kakkugalleriassa ryhdymme nälkäkiukunkarkoitustoimiin kahvein ja kaakuin. Ne on tosi hienon näköisiä ja niistä olisi saanut upean ruokakuvan...


...jos Mia olisi muistanut ottaa kuvan ajoissa. Fail.

Red Shoe Freda
Muunkin värisiä kuin punaisia kenkiä! Aleet joitain kymmeniä prosentteja.

Jokseenkin fantsu sandaalivalikoima -20%!

2OR+BYYAT Eerikinkatu
Trenditietoisen mekka. Täällä kaikki mitään muodista tietävät kaverimme käyvät yhtenään, mutta me ei edes opita paikan nimeä (Zorbyyjat ei liene oikea ääntämystapa). Nyt sortuu Miakin: nurkasta löytyy vihoviimeiset puu-Trippenit viidelläkympillä! Täällä aleja ei paljoa tarvita, sillä kamat menee muutenkin, mutta yksittäisiä jäännöspareja saattaa saada huomattavan edukkaasti.

Vaikka tuotteet ovat megaviileitä, on tunnelma YATissa lämmin!

Pieni Kenkäpuoti Eerikinkatu
Jos United Nude kiinnostaa, tule tänne. Viehättävässä Pienessä kenkäpuodissa aleet eivät ole vielä alkaneet, mutta poistokorista jo löytyy äärimukavan näköisiä kenkiä satasella – myös Terhi Pölkkiä tarjolla kuvan pari puoleen hintaan (koko 39).

Poistokorin aarteina Duck Feetiä

Kenkäfriikki Yrjönkatu
Alesta löytyy perinaisellisia merkkejä, kuten Pura Lopezia ja Unisaa. Katseemme kiinnittyy kuitenkin yksityiskohtiin: päivän kaunein pohja löytyy Neonsens-ballerinoista ja kantapää Sergio Rossilta!

Ei jätetty kovin montaa kenkää kääntämättä

Nudge Yrjönkatu
Mitä? Lisää Terhi Pölkkejä alennuksessa? Yrittääkö universumi kertoa meille jotain? Muutakin design-kenkää tarjolla kohtuualessa.

Trendikkään Pölkin lisäksi Nudgesta löytyy myös trendikästä puukenkää

Sillä aikaa kun Satu tutkailee liikkeen pölkkipitoisuutta, tarttuu Mia Nudgen tiloissa sijaitsevassa Rullassa mahdollisuuteen karkoittaa vatsantyhjyyttä tilaamalla lohirullan. Se on täydellinen ratkaisu varmuudenvuoksisyöntiin: kevyt, raikas ja hyvänmakuinen! Rullasta olisi myös saanut täydellisen trendikkään ruokakuvan, mutta samalla kun Mia suunnittelee, mihin rullankulmaan tarkentaa ja minkä jättää epätarkaksi ja kuinka monesta eri kulmasta otettu rullankuva saattaisikaan lukijoita kiinnostaa, huomaa hän ajatuksissaan jo siirtäneensä rullan ruoansulatukseensa.


Kuva jää taas ottamatta. Megafail.

CaSaC Forum
Casac Forumin Yrjönkadun reunamilla tarjoaa kenkiä kapealla sektorilla, mutta hyvällä alella. Tällä hetkellä tarjolla muutama hajapari Lola Ramonaa sekä hopeaglitterkumisaappaat, jos se yksi sovittamaan mennyt rouva ei ostanut niitä. Ale jopa 50%.

Vielä on Lolaa jäljellä
Andiamo Forum
No nyt tuli paha mieli. Ennen täältä löytyi Art, El Naturalista ja Fly. Nykyään tarjolla muovia ja tekonahkaa. Ei kiva. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Nää oli siis ihan tyylikkäimmästä päästä

Nyt alkaa nälkä painaa jo Satunkin päätä kumaraan ja suupieliä alaspäin, joten siirrymme Kaarnaan lounaalle. Tarvitseeko sanoa, että soppa on sen verran siedettävää, että se katoaa kitusiin, ennen kuin koko ruokakuva-asia edes nousee mieleen?

Megablogifail.

Nilson Forum
Nilson meni taas ohi tajunnan jättämättä suuriakaan jälkiä. Piste kuitenkin Dr. Martens -valikoimasta. Valitettavasti ne eivät ole alennuksessa. Annoimme armon käydä oikeudesta ja jätimme yläkerran DinSkon väliin tuhlaamatta siihen negaenergiaa.

Jotain jäi mieleen läpikulkumatkalta

Stocka Aleksi
Stockalta löytyy väriä ja kiiltoa merkki- ja vähemmän merkkimerkeiltä. Alepöytiä on kaksi settiä: Lähempänä rullaportaita on isompia nimiä, kodinosaston suunnalla sitten rahvaampaa. Kaikki aiemmin spotatut Parikan valkeat Raquelit ovat ehtineet jo kadota kesämorsioiden kirstuihin.

Se kiiltävämpi alepöytä

Yhtäkkiä tajuamme, mikä elämästä puuttuu juuri nyt: lounaanjälkeiskahvi! Lyllerrämme Aleksin Torrefazionen portaat ylös ja tiskin ääressä iskee tajuntaamme bonusmahdollisuus kohentaa blogimme uskottavuutta: macaronit! Macaron-kuvalla korjaamme kaikki tähän asti syntilistaamme painavoittaneet ruokakuvamokat! Silläkin riskillä, että inhoamme niitä, kuten yleensä inhoamme, tilaamme macaronin mieheen.


Tässä se on! Viime hetkillä otettu ensimmäinen macaron-kuvamme! Mia ehti sittenkin!
Tämä säväyttävä taidekuva jos mikä tekee blogistamme huippusuositun Blogilistalla!

Rizzo Aleksi.
Laadukasta ja sen näköistä, muttei muuten säväyttävää kenkää eri väreissä. Alet jopa 50%. Noh. Paljon kauniita kenkiä klassisempaan käyttöön. Yllärinä Jeffrey Campbellin (maailman)loput Litat myös -50%.

Tässä taas yksi todiste nuden ei-toivotusta ylösnousemuksesta

Kenkäfriikki Kluuvikatu
Kluuvin liikkeessä samaa settiä, mutta laajemmin kuin Yrjönkadun outletissa. Seassa hämmentävästi reliikkiä Parikkaa!

Mitä! Minnaa! Vuosikertaminnaa!

Minna Parikka Universum Aleksi
Parikalla kävi hassusti ja iski Next Season Zen: Olemme hankkineet tarjolla olevasta valikoimasta kaiken minkä haluamme ja poistuimme tyynin mielin (joskaan ei kovinkaan nopeasti) mitään ostamatta, jääden odottamaan seuraavan sesongin valikoimaa uusine houkutuksineen. Mutta alet oli mahtavat!

Ja nyt te, joilla on pieni jalka, herätkää! Kenkäelämää on tarjolla myös teille! Ainakin Parikalla!

Huomaa kokonumerot!

Showroom8 Kluuvi
Kluuvin Desigual-kenkävalikoima on keskittynyt Showroom kasiin. Valikoima oli huomattavasti leudontunut sitten tammikuun, mutta sentään 30% alessa. Myös pieni, laadukas valikoima El Naturalistaa tarjolla. Ja pyhä mylväys: Converse & Marimekko 92€!

Valikoima on vähentynyt, mutta edelleen värikäs

Putiikki Rannalla Kluuvi
Tampereen villitys Putiikki rannalla on levinnyt myös Helsinkiin (jo aikaa sitten, me ei vaan tiedetty). Alessa pieni valikoima kenkiä, joukossa mm. ainakin yksi pari Neosensia, jonka Mia haistoi jo kaukaa. Ne(kin) -40%.

Montaa kenkää Putiikissa ei ole, mutta ne vähätkin on aika kivoja

Aleksi 13 Aleksi
Alet 50% asti, tyrkyllä kaikkea paitsi kaikkein kalleinta ja kaikkein halvinta kenkää. Erityisesti Gaboria laajasti! Mm El Naturalistan varma löytökori. Kuvan houkutukset -30%. Kyllä, lähti mukaan.

...siis Satulle. Mia pysyi tiukassa yhden parin politiikassa.

Shoes Like Candy Espa
Candyssa ei kesäaleja tunneta, kun tarjolla oleva merkki vaihtuu muutenkin pari kertaa vuodessa. Nyt tarjolla Pretty Ballerinasia ja saman valmistajan Mascaro-korkokenkiä. Pirtsakkaa ja tyttömäistä, mukana myös glitteriä.

Valikoiman kiiltävämpää sektoria

Samuji Espa
Kaunista ja pelkistettyä. Käväistiin, vaikkei sielläkään ole ale. Ihan vaan muutama pari hillityntyylikästä piilostatement-kenkää oli siellä. Aika hienoja. Kuvia ei muistettu ottaa.

Nyt alkaa olla nääntymys, joten päätämme lopettaa maratonin tältä erää tähän, molemmat tyytyväisinä hillitynharkittuihin hankintoihimme. Satun lahjomaton askelmittari kertoo meidän kävelleen kuusi kilometriä, eikä siihen ole laskettu mukaan kengänsovittelun vaatimaa harjoitusta. 

Vähän vielä tarvittaisiin kofeiinia, joten päädymme yrittämään kolajuomaa ja jäälattea Robertsilta. Jää on kuitenkin loppu ja oudolla logiikalla Satulle tarjotaan vaihtoehdoksi jugurttijuomaa eikä kuumaa kahvia. Kofeiinintarpeensa ylenkatsomisesta närkästynyt Satu päätyy, taas kuivin suin, seuraamaan, kuinka Mia ryystää pepsiä. 

Tästä viime hetken vastoinkäymisestä huolimatta voimme todeta suoriutuneemme maratonista loistokkaasti, tyylillä ja kunnialla. Kuviakin otettiin niin paljon, että kyllä niistä vielä bonusraita tai pari saadaan aikaiseksi – hillitty ja järkevä, tietenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...