perjantai 19. joulukuuta 2014

Lakerikenkiä ja lihan liikettä

Kummat kengät kävi taas kulttuurin parissa ja hengästyi pelkästä katsomisesta. Maija Mustosen kokoelmateoksessa Greatest Dance Hits Zodiakissa kymmenen tanssitaiteilijaa oli tehnyt koreografian valitsemaansa, tanssiin intouttavaan kappaleeseen.

Osa teoksista oli konseptuaaliseen kallellaan ja osassa mentiin raisulla tanssin ilolla eteenpäin. Tai varmaan niissäkin otettiin kantaa erilaisiin eksistentiaalisiin kriiseihin, mutta itse näin ne le jortsunkina pour le jortsunki. Siis ihan oikeata tanssintaa, Zodiakissa! Quelle miracle! Erityisen hienoa oli esiintyjien suhde yleisöön; tässä me nyt teille tanssitaan, olkaapa hyvät! Ja mehän oltiin.

Me Kummissa kengissä olemme suuria Jyrki Karttusen faneja, muun muassa koska Jyrki Karttunen on ihana. Suosikkipoikamme valinta illan avaajaksi oli tietenkin ihan nappi: liikkeellisesti vaativa ja samalla rento yleisön haltuunotto, niin kuin tapanaan on. Jyrki korjasi myös illan kenkäpisteet klassisilla lakerikengillään, vaikka ne ovatkin mustat. Musiikkina jotain Kylietä.

Twiittaa Jyrkille ja kehu sen kenkiä

Joona Halonen uhmasi painovoimaa sen sapelitanssin, mikä se nyt on, Hatsiturjakkeen, tahtiin. Hienosti vaihteli musiikin mukaan meno ja vastaanteko, itsestäänselvyyksiä oli vain hyväksi mausteeksi. Voi pojat, "Heitä voltti" ei enää tarkoita samaa kuin ennen.

Pohjasokerina Taneli Törmä räjäytti jäljellä olevan pankin silkalla riemulla ja reisilihaksella. Jumaleissön, että siinä hippi jorasi! Trailerista saatte jotain kuvaa. Jaa mikä musiikki? No en yhtään muista.

Vaikka kovasti riemuitsin lihan liikkeestä, niin kyllä ne henkisemmätkin teokset oli erittäin hienoja. Kehottaisin kaikkia, varsinkin nykytanssista vain vähän kiinnostuneita menemään, mutta kuten tavallista, Kummat kengät on myöhässä. Esitykset loppuivat jo.

Mitä seuraavaksi? The Greatest Dance Shoes? Kannatamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...