lauantai 29. marraskuuta 2014

Kummat kengät mielenosoituksessa

En ole aiemmin ollut mielenosoituksessa. Ne ei jotenkin ole mun juttuni, mutta nyt tasa-arvoisesta avioliittolaista päätettäessä... jollain on tosi hienot kengät!


...tuntui siltä että halusin olla paikalla. Tasa-arvon puolesta ja tyhmyyttä vastaan. Ehkä jopa vielä enemmän jälkimmäistä. Oletteko kuulleet niitä lain vastustajien "perusteluja"? Aivohan siinä repeää. Seuraava lakialoite voisi olla vaikka että kaikilla pitää olla... mahtavat keltaiset popot!


...argumentaation alkeet hallussa ennen äänestysoikeutta. Kerrankin tiede, alan ammattilaiset ja kansan enemmistö on samaa mieltä siitä, että... onpa älyttömän fantsut saappaat!


... lapset ei kärsi, vaikkei vanhemmat olisi mies ja nainen. Niinku että mitä tässä on enää keskustelemista? Veronmaksajien rahoilla on parempaakin käyttöä kuin... vilttikengät!


...tällaisen itsestäänselvyyden vatvominen.

No, laulamiseen en ryhtyisi, aaltoja en tekisi enkä voltteja heittelisi. Ne ei edelleenkään ole mun juttu.

Koska latteradikaali tarvitsee espressotankkauksen pystyäkseen osallistumaan kansalaisaktivismiin, lähdin kohti Musiikkitalon kahviota. Matkalla jouduin lainmuutosta vastustavien uskovien ääniaaltojen kantavuusalueelle. Synkkää todistusta tuli sieltä. Joukon olemus oli harmaan totinen. Suomen lippu oli ripustettu niin ankeasti, että sekin näytti kärsivän olemassaolostaan. Kontrasti kadun toiselle puolelle oli... upea väri!


...järjettömän suuri. Tunsin kiitollisuutta siitä, että olen saanut tuntea toisenlaisia kristittyjä, sellaisia, jotka ovat sisäistäneet rakkauden sanoman. Silloin uskon tärkein funktio on jotain ihan muuta kuin... päivän heteroimmat kengät!


...olla sumuverhona omien ennakkoluulojen edessä ja vanhojen tottumusten saatanallisena sementtinä.

Täällä siis oltiin, tapahtumien keskipisteessä. Puheita pidettiin, mutta eihän niitä juurikaan kuulunut, joten olin pakotettu stalkkaamaan ihmisten kenkiä. Nekin oli kivempia tällä puolen Mannerheimintietä.


Ihmiset olivat varsin iloisia ja tunnelma optimistinen. Kukaan ei pahastunut, vaikken osallistunut yhteislauluun, aaltoihin enkä voltinheittoon. Ilmassa oli kuitenkin... mahtavan pinkit kengät ja suloinen koira!


... jännitystä, sillä äänestyksen tulos ei ollut mitenkään pomminvarma.

Kun ryhmä nuorisoa vieressämme katsoi puhelinta epäuskoisena ja huusi, että läpi meni, oli pakko kysyä, että onko varma tieto tuliko ylestä vai onko huhua vain mitä häh voiko olla! Vastauksena 105–92 ja kaveri lehterillä. Tiedon leviäminen kesti hetken, mutta siitä se sitten riemu repesikin! Ja kaiken huipuksi näin kivat kengät ja kysyin merkkiä, johon omistaja: "Tää on sellainen kanadalainen aika tuntematon merkki, Fluevog", johon ei oikeastaan ollut muuta vastattavaa kuin: "SEONIHANPARASMITENMÄENHETITUNNISTANUTNIINNOLOO!!!"

Yllätysfluevogit kruunasivat päivän

Joten kaikki hyvin Suomessa, ainakin hetken aikaa.

Vähän harmaata, muttei tulikiviä kuitenkaan


2 kommenttia:

  1. Mäkin olin iloinen tuosta äänestystuloksesta. Se ei ole multa pois jos kaikki saisi olla yhdenvertaisia ja Tasa-arvoisia. Upeita kenkiä. Olisin sopi itään joukkoon värikkäine kenkineni.

    VastaaPoista
  2. No ehdottomasti olisit! Väriä riitti normaalia suomalaispitoisuutta huomattavasti enemmän, niin vaatetuksessa kuin kengityksessä. Pinkkiäkin oli melko runsaasti. :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...