sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kummat kengät matkustaa: Vilna


Vilna ei ole kenkämatkailijan unelmakohde. Asiallisen naisellista kenkää löytyy kohtuuedukkaasti mustan ja harmaan leiskuvissa sävyissä, mutta erikoisuudet puuttuvat keskustan kaupoista ja katukuvasta.


Zoraza

Poikkeus tavanomaisuudesta ja edukkuudestakin on Zoraza – yhdistetty sisustus-, vaate- ja kenkäliike vanhankaupungin ytimessä. Törmyytin liikkeeseen odottaen riveittäin siistejä rekkejä täynnä dissainvaatetusta, mutta havaitsinkin astuneeni intiimihköön työhuoneen, varaston ja putiikin yhdistelmään, jossa muutamalle vaatetangolle oli saatu mahtumaan mahdottomasti ihania vaatteita – järjestään ja onneksi liian pieniä minulle. Myös kenkiä oli tarjolla ja ne osoittautuivat suuremmaksi uhkaksi taloudelliselle tilanteelle.

Kuvat: www.zoraza.com


Kengät ovat uniikkeja, ne tehdään käsin ja niitä on kerrallaan tarjolla vain muutama pari. Hinta on sen mukainen, halvoiksi matkamuistotossukoiksi Zorazan kengistä ei ole. Kenkäsijoituksena taas hintataso – joitain satasia per pari – ei ole lainkaan kohtuuton. Tyyli on vallan eklektinen ja rehvakkaan naisellinen – Minna Parikka meets Irregular Choice meets hullu slaavilainen käsityönopettaja. Materiaaleja on käytetty ennakkoluulottomasti ja ilahduttavia yksityiskohtia piisaa. Mielelläni olisin mukaani ottanut parin jos toisenkin, jos olisin jollain sellaisella alalla, mistä maksetaan oikeaa palkkaa.

Zoraza, risteyksessä Stiklių gadé 9 / Gaono gadé 10, www.zoraza.com


Nyyh, kiinni maanantaisin!

 

Tavallisempaa tarjontaa

Takaisin normikenkäelämään pääsee tajunnanräjäyttävän mielikuvituksellisesti nimetyssä Outlet Boutiquessa. Tarjonta myötäilee kaupungin yleistä, ankeahkoa kenkäkuvaa, mutta ihan laatumerkein. Liike mainostaa myyvänsä erilaista merkkikenkää kuten Pradaa, mutta näitä löytyy vain joitakin pareja kassan välittömässä läheisyydessä, tiukasti valvovan katseen alla. Hieman yllättäen keskeltä suurta harmautta kimaltelee päin näköä Buffalon korkokenkiä sisältävä hyllykkö, jossa glitter loistaa läsnäolollaan. Myös huopatossukkavalikoimassa löytyy väriä.

Outlet Boutique, Trakų gatvė 11, toinen liike Vilniaus Gatvé 27

Kiiltelyn paikallinen keskittymä

Vielä pari juuri ja juuri mainitsemisen arvoista kenkäkauppaa löytyy Gedimino prospektasin itäpäädystä: Danija Classic ja sen vieressä oleva Joku Toinen Kenkäkauppa. Perussettiä näissäkin.

2 kommenttia:

 1. Moi, täähän vaikuttaakin aika mielenkiintoselta blogilta, ja toi teidän eka postaus oli aika kolossaalinen eepos ;) Kiitos lisäyksestä kyttäyslistallenne! Btw "Mäensivu Bottier" on blogini nimi tai vaikka "Otso Mäensivu" passaa käytettäväksi.
  Jäänpä seuraamaan tulevia postauksianne,
  Cheerio!
  -Otso

  VastaaPoista
 2. Kiitos blogin ensimmäisestä kommentista ja nimentarkennuksesta! !

  Suunnilleen parin viikon välein yritetään postata, mutta paineita ei oteta, tästäkään. Ja tulvehtiipas muuten omakin blogisi toinen toistaan hienompia kenkiä!

  Na shle!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...