torstai 25. heinäkuuta 2013

Viikko Mimeissä - osa 2

Haasteen alussa kanssabloggaajani Mia epäili minun istuvan haasteen ajan leppoisasti uima-altaalla vilautellen Mimejäni aina tarpeen vaatiessa saadakseni drinkkibaarin tarjoilijan huomion. Ollakseni rehellinen, samaa epäilin itsekin. Tosin kävi.

Osa 1: Lentokenttä - eli sinne (ja takaisin)

Kuten jokainen glamouristinen perheloma, matkamme lentokentälle sujui hikisesti paikallisbussissa lasten tapellessa, tottakai. Ainoat kimaltavat asiat koko bussissa oli Mimit, joita oli auringonpaisteessa mahdollista ihailla vain aurinkolasien takaa. Olin kerrankin ollut älykäs, ja laittanut tapojeni vastaisesti sukat jalkaan. Se on hyvä. Muutoin olisi muutama jalkapieru hikisessä jalassani varmasti törähtänyt muiden kanssamatkustajien iloksi.

Kuitenkin päästyäni lentokentän baggage-dropin -jonoon olo oli jo ilmastoinnin ja hiljenneiden lasten ansiosta lähes glamouristinen. Huomasin tuijottelevani omia kenkiäni ja miettiväni, että on ne kyllä vaan aika päheet. 

Turvatarkastusjonossa odotin Kööpenhaminassa saatua prinsessakohtelua, jossa minut Parikoissani otettiin jonon ohi. Mutta ei. Mimit eivät tuntuneen aiheuttavan minkäänlaista reaktioita lentokentän henkilökunnassa. Asia kuitenkin muuttui turvatarkastuksen metallipaljastimessa, joka ainoana älykkäänä olentona koko kentällä aiheutti huutoa ja punaisia vilkkuvia valoja ohi kävellessäni. Ja niinhän siinä kävi, että  kopeloitavaksi jouduin. Odotin, että tuo kopelointia työkseen harrastava vanhempi rouvashenkilö olisi edes kenkiäni kommentoinut, koska ne olivat syy hälytykseen, mutta ei. Ei sanaakaan. Suuri pettymys. 

Lentokentällä olo oli muutoinkin hyvin tavanomaista vaikka jalassani oli jopa pimeässä loistavat unelmat. Ei pääsyä VIP-luokkaan, ei ilmaista skumppaa, ei edes suolapähkinöitä. Ei mitään. Uskoni lentokenttähenkilökuntaan ei ehkä palaa enää koskaan.

Mimit ja maailman rumin matkalaukku, joka ei koskaan katoa ja palaa aina kotiin.

Ensimmäinen tunnustus. Matkustin kotimatkan tennareissa. Bulgarialainen peräsuolitutkimus turvatarkastuksessa ei vaan tuntunut sen arvoiselta.

Osa 2: Mimit ja uima-allas - tappaa talossa ja puutarhassa

Ensimmäisenä aamuna hotellihuoneessa kenkiä sovitellessani tajusin jalkojeni turvonneen. Edellisen päivän kirmailu, lento ja yllättävä +10° lisäys lämpötilaan teki temppuset, enkä meinannut mitenkään saada Mimejä mahtumaan jalkoihini. Luulin kohdanneeni viikon todellisen ongelman. En ollut.

Parikan kengissä tulee vakiovarusteena nahkapohja. Koska Mimit olivat uudet, en niitä ollut suutaritohtorilla vielä käyttänyt. Olin tyhmä, kuten uima-altaalla pian huomasin.

Nyt ihmiset seuraa tärkeä tieto; märkä laatta ja nahkapohja on todella huono yhdistelmä. Älkää koettako, koska minä koetin jo. Altaan reunalle päästyäni huomasin olevani extremeradalla, joka piti sisällään runsaasti liukkaita pintoja, kirmaavia kakaroita (kyllä, ne oli pääsääntöisesti omia mutta silti), sekä sen kuuluisan drinksun, jota yritin epätoivoisesti pitää lasissa.

Yllättävää kyllä selviydyin radasta, mutta näky ei ollut nätti. Raahasin jalkojani kuin kuusivuotias äitinsä korkokengissä. Lysähdin aurinkotuolille, enkä liikahtanut koko päivänä.

Tappava yhdistelmä
Toinen tunnustus. Ensimmäisen aamun jälkeen en enää Mimejä altaalle vienyt. Silläkin uhalla että häviäisin haasteen, kävelin paljain jaloin. Käynti Bulgarialaisessa sairaalassa ei vaan tuntunut sen arvoiselta.

(Sitä baarimikkoa en sitemmin enää myöskään nähnyt, parempi puolisko piti drinksumukin täytettynä koko loppuviikon.)

Osa 3: Serious BeachWear - hellettä, hikeä ja hiekkaa

Perhelomalla koen, että tehtäväni on istua altaanreunalla kirjaa lukien ja drinksua ryystäen. Tämä ei kuitenkaan päde parempaan puoliskoon, joka eräänä aamuna päätti, että nyt perheemme suuntaa kohti Mustanmerentyrskyjä. Jo lähtökohtaisesti idea oli huono. Komediallista lisämakua tilanteeseen tuo mielikuva vaimosta joka yrittää pysyä perheensä perässä hiekkadyyneillä Mimit jalassa.

Nöyränä vaimona (kyllä, tämä on sarkasmia) pakkasin kuitenkin pyyhkeet, hylkäsin drinksubaarin(!!!) ja määrätietoisesti poistuin hotellin alueelta. Alku sujui vaivatta, koska joku fiksu natiivi oli laudoittanyt turisteille rantaan johtavan polun. Ongelmat alkoivat rannan lähestyessä, laudotuksen päättyessä ja hiekan valahtaessa kenkiini.

Hyvinkin pian huomasin Mimien korkojen uppoavan tuohon polttavan kuumaan sekä valonnopeudella joka ihohuokoseen painatuvaan mikrokidutusvälineeseen. Tiesittekö, että hiekka tarttuu hikiseen jalkaan ärimmäisen tehokkaasti? Ja kun vielä yhdistämme tämän hiki-hiekka -kombinaation Parikan kenkien luksusnahkasisukseen, on tulos jokseenkin kivulias.

Koska Kivisen Frankenstein-sukkia vasta luotiin samaan aikaan Helsingissä, ei helpotusta ollut näköpiirissä. Kuten kunnon dramaattinen vaimo tekee, otin kengät pois jalasta samanaikaisesti suureen ääneen valittaen paremmalle puoliskolle, että: "seonsitsunsyytäkunmunhaastemeneenytmunilleen". Salaa olin helpottunut, että sain nuo Kiinalaiset kidustusvälineet pois jaloistani.

SBW (Serious BeachWear). Vain todellisille ammattilaisille. Itse en sitä ole.
Kolmas tunnustus. Palasin rannalta drinksubaariin paljain jaloin. Nahkakengän yhdistäminen kuumaan hiekkaan, hikeen sekä meriveteen ei vaan tuntunut sen arvoiselta. 

Epätoivoinen yritys perustella jatkuvaa paljasjalkaisuutta blogin lukijoille on pistää
kultaista glitterkynsilakkaa varpaankynsiin, mutta eihän se nyt tässä kuvassa näy.

Summasummarum

Illat Mimeissä sujuivat vaivattomasti. Bulgarian illat olivat kuumien päivien jälkeen mukavan vilpoisia, ja jalkojen turvotusta ei ensimmäisen päivän jälkeen ollut havaittavissa. Mimeissä saattoi käpsytellä ilman sukkia pitkiäkin matkoja, eikä jalkani saaneet näistä kävelyistä edes rakkoja. Ja tunnustetaan nyt sekin, että suuren painostuksen alla Mimit kävivät jopa minigolf-radalla. 

Mimit golffaa.

Jos nyt miettisin asiaa uudelleen, en ehkä toiste pakkaisi näitä perhelomakengiksi. Lapset läpsyttimissään osoittivat (jälleen) omaavansa enemmän käytännönjärkeä kuin äitinsä. Tosin jos olisin ollut 20-vuotiaana samassa paikassa kaveriporukan kanssa, pakkaisin nämä ehdottomasti mukaan! Olinko siis itse väärässä paikassa väärään aikaan? Hyvin todennäköisesti. 

Mimit ja seuralaiset. Tunnustan olleeni hetkittäin 
kateellinen seurueen muille kengille.


Jos Kummat Kengät miettisi outfit-asioita kertoisin teille nyt, että koin oloni hyvin mukavaksi yhdistellessäni Mimit farkkushortseihin ja T-paitoihin. Kerran illallisella erehdyin pukemaan päälleni sen "siistin mekon" ja kärsin koko illan tunteesta, että olen ylipukeutunut.

Tulevaisuudessa taidankin siis pitää Mimit "asennekenkinä". Pientä luksusta ja buustia silloin kun sitä itse tarvitsen. Luonnollisestikin tämä tarkoittaa sitä, että joudun mitä suurimmalla todennäköisyydellä (lähi)tulevaisuudessa ostamaan Parikalta toisetkin glitterkengät  iltapukutilaisuuksia varten.

BonusTrack

Kyllä, se on nuorin poikani joka ei vaan voinut vastustaa Mimien kiusausta.

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Viikko Mimeissä, osa 1

Muka vitsillä heitettiin, että "Vuosi Parikoissa" saattaisi olla nasta mainosyhteistyömuoto, mutta koska Minna Parikan markkinointiosasto ei huomannut tätä loisteliasta tilaisuutta, loimme itse kevytversion: Viikko Mimeissä. Suunnitelmana siis käyttää viikon ajan pelkkiä Parikan Mimi-glitterkenkiä. Ja vain niitä.

Se oli ehkä pöhköintä, mitä olemme blogin eteen tähän asti tehneet.

Raporttimme seuraa kahdessa osassa. Ensin Mia avautuu päiväkirjassaan siitä, miten minäkuva, maailmasuhde ja jalkanahka muuttuu, kun kipittää viikon glittereissä, Satu taas kertoo, miten Mimit pärjäsivät Bulgarian eksoottisella Sunny Beachilla. Olemme raportoineet viikon etenemisestä myös satunnaisesti Twitterissä tagilla #ViikkoMimeissä.

Mian viikko


Perjantai 12.7.  – kokemuksia luonnosta ja metromatkailusta

Aloitan testiviikkoni klo 17:00 Kivinokalla ystävän möksällä.

Kuva: Villa Hukan emäntä

Ompeluseurahommat menee mainiosti, mutta poistuminen on haastavaa: maasto on metsäinen/hiekkainen, poljen täyteen (kenkiä) pakattua pyörääni, päässä pyörivän skumppahörpyn vielä häiritessä tasapainoa. Dokumentointia todistava ohikulkija hihkaisee: "Upeat kengät, upeat naiset!". Jalkani lipsuvat polkimilta vähemmän upeasti. 

Kuva: Villa Hukan emäntä

Metron hississä havaitsen keski-ikäisen matkakumppanini toljottavan hämmentyneenä jalkojani. Eikö se ennen ole nähnyt glitterkenkä-miestensukka-röhnäinen pellavahousu -yhdistelmää, häh? Onko se ihan lande?

Lauantai 13.7. – lähisuku antaa palautetta

Naapuri ei taaskaan herää puhelinherätykseensä, mutta tavan mukaan kopautan seinää, tällä kertaa Mimin korolla. Toimii, naapuri herää.

Haen äitini kävelylle. Äiti: "...niin se naapurin Pena muuten MITÄ sulla on jalassa HERRAMANKIESUS SENTÄÄN!". Myöhemmin äiti antaa tarkennettua arvioita, että Mimit olisivat oikein hienot joidenkin ääri-yksinkertaisten vaatteiden kanssa jossain juhlatilanteessa, mutta että arkena... Myönnän, että yritin löytää kaapistani hillittyjä ja yksinkertaisia vaatteita tasapainottamaan kokonaisuutta, mutta eihän siellä sellaisia ollut. Kerron Satun toteuttavan Viikko Mimeissä -haasteemme Bulgariassa, johon äiti, että sikäläiseen tyylitajuun ne voivat olla ihan oikeasti hienot.

No, en ota tyylineuvoja Hankkija-paitaan sonnustautuneelta henkilöltä.

Vaikka kävelymme on kohtuullisen lyhyt, hidastempoinen ja usean kahvikupposen keskeyttämä, kotiinpalatessani jalkani kostavat naapurille kirkumalla hoosiannaa taloatäristävällä volyymilla, kun vihdoin saan Mimit jalastani.

Apteekissa vaivihkaa, salaa äidiltä, ostamilleni laastareille ja rakkopuikolle tulee käyttöä.
Voi, miten niille tuleekaan käyttöä!

Onneksi Kujeiden tilauksessa käyttämämme irtoviikset ovat vielä tallella, sillä nyt täytyy livetä haasteesta ja käydä salaa kaupassa sandaaleissa. Ostan niin paljon ruokaa, ettei minun varmasti tarvitse poistua kotoa koko sunnuntaina. Muistan myös lohtujäätelön.

Sunnuntai 14.7. – selittelyn filosofiaa

Tänään syön jäätelöä ja parantelen rakkojani, joten aikaa jää ajatteluunkin.

Olen saanut aika paljon kehuja kengistä, mutta huomaan, että olen aina selittänyt, miksi minulla on näin erikoiset jalkineet. Sehän on oikeastaan aika tyhmää. Ihmisellä on oikeus pukeutua miten vaan haluaa, haaste tai ei. Päätän lopettaa ja tästä lähin vaan kiittää kohteliaisuudesta.

Maanantai 15.7. – rakko on paras muusa

Tänään täytyy jo laittaa kenkä jalkaan ja poistua ulkomaailmaan, joten kehitän epäkonventionaalejakin keinoja jalkojeni suojaksi. Itsestäänselvien rakonestopuikon ja laastareiden vahvistukseksi tungen jalkaterän ympärille myös pakkausvaahtomuovia.



Ja sehän toimii! Loistavasti! Olen kenties rikastumisen partaalla, sillä tästä voisi kehitellä pehmustesukan – tuote, jota vielä ei (kai) ole ja jota jokainen viikon juhlakengissä viettämään lupautunut tarvitsee!

Kuntokävely äidin kanssa sujuu kuin vettä vaan ja Made in Helsingin terassilla nuoret miehet luovuttavat meille paikkansa – tosin luulen sen johtuvan pikemmin äidin ankarasta tuijotuksesta ja leudolla marttyyrivibralla lausutuista eioosopiviatuolejayhyy-huokailuista kuin kengistäni häikäistymisestä. Joka tapauksessa uskoni nuorisoon palaa taas.

Vain tarkkasilmäisin lukijamme saattaa havaita pienen pullotuksen
beta-asteella olevista pehmustesukista johtuen
Kuva: Äiskä, joka on jo hyväksynyt tyttärensä kenkävalinnan

Illalla teen pehmustesukista vähän fantsummat versiot – ette tule välttymään postaukselta, jossa kerron, miten. Nimeän ne Frankensteineiksi.

Tiistai 16.7. – kansa kommentoi

"Keskeytän" kesälomani ja menen päiväksi "töihin" Punavuoreen. Vastaan siis yhteen mailiin ja istun kahvilla Grupossa. Oikeasti motiivini tulla tänne asti on kommenttien kalastelu - ja niitähän Gruposta löytyy. "Mielisairaan hienot" on ehkä lempparini. Myös "Parikka on vetänyt vähän överiksi" on siis positiivinen arvio. Mimit aiheuttivat pakottavan askartelutarpeen herrahenkilössä, jonka kokoa Parikalta ei löydy, mutta jolla on laajat glittervarastot. Myös ystäväni A, joka yleensä vihaa kaikkea, mitä päälleni ja varsinkin jalkaani pistän, kehuu kenkiä estoitta. Ne on kuulemma tarpeeksi kitsch ollakseen hienot.

Illalla on vielä tanssiesityksen läpimeno. Koreografi kiljaisee jo ovella onnensa siitä, että olen pukeutunut esityksen hengen mukaisesti (siinä on aika paljon glitteriä) ja muukin tanssiseurue kehuu Minna Paprikan kenkiä.

Nyt ei lipsu enää, eikä pohja kolhiudu, kun kätevästi pyöräytin polkimienkin ympärille pehmusteet

Kotimatkalla viime vuosikymmenet päihtyneenä viettänyt seurue naureskelee metrossa minulle vähemmän peitetysti, kuten sellaisten porukoiden tapa on. Kenkiä tuijotettuaan ne kuitenkin päätyvät helpompiin ja lyhyempiin sanoihin kuin kor-ko-ken-kä ja glit-ter: "Liila tyttö. Liila! Khihihii!". Vaikka siis oikeasti kyse on purppurasta ja keski-ikäisestä. Omissa jaloissaan on rullaluistimet ja crocsit. Feikit. Tähänastisten tilastojeni mukaan täytyy siis olla aivonsa dokannut sanastorajoitteinen feikkicrocsinkäyttäjä, jos ei tykkää Mimeistä.

Hississä törmään alakerran mukavaan rouvaan, joka vaikuttuu paitsi koroilla hankitusta pituudestani, myös siitä, että Mimejähän voi syksyn tullen käyttää sitten heijastimina. Totta!

Keskiviikko 17.7. – Mimit ja elämän laitapuolet

Joku vajokki oli murtautunut työhuoneellemme ja käyn hakemassa takaisin todistuaineistoa Pasilan poliisiasemalta. Vaikka miten yritän, niin en vaan saa aikaan pimeiden kujien femme fatale -efektiä edes omaan päähäni, poliisilaitos oli aivan liian arkis-asiallinen sellaiseen eikä kanssani asioinut komisario edes huomaa Mimejä. Olisiko sillä vähän tärkeämpää ajateltavaa? Missä on synkät kuulustelukellarit, karskit dekkarit ja seiniä pitkin viistävät vasikat, jotka paremmin olisivat sopineet kenkiini?

Rikosten tutkinnasta on dramatiikka kaukana. Mikä pettymys!

Illemmalla havaitsin, että voin kivutta laittaa Mimit jalkaani ilman pehmukkeitakin. Sisäänajo on onnistunut!

Kierrätysvinkki: Tee jätteidenkierrätysreissustasi houkuttelevampi hohdokkailla kengillä!

Torstai 18.7. – maakuntamatkailua

Ystäväni A lähtee Ikeaan ja minä mukaan. En herätä suurtakaan järkytystä tai sitten en vaan enää jaksa huomata - Mimeistä on tullut minulle tavan kengät muiden joukossa. Tai no, kyllä vähän sentään tunnen itseni muuta lähiväestöä glamoröösimmäksi.

Ikea ja Mimit – vastakohdat täydentävät toisiaan

Perjantai 19.7. – viimeiset kiitokset

Törmään kadulla pariinkin oppilaaseeni. He eivät kiinnitä tai ole kiinnittävinään mitään huomiota jalkojeni kimallukseen. Joko eivät näe kengissä mitään normivaatekerrastani poikkeavaa tai sitten eivät vaan kehtaa suoraan kysyä että olenko vielä opetuskykyinen. Ihan kivasti ja rauhallisesti kuitenkin minulle juttelevat.

Vielä Mimi-viikon viime metreillä saan ihailevaa palautetta kun ystäväni S havaitsee kenkäni, menettää puhe- ja hengityskykynsä hetkeksi ja niiden palattua huutaa koko kahvilan riemuksi: "FANTASTISET!".

Tähän on hyvä lopettaa testi.

Mimit tuovat säihkettä arkeen

Loppupäätelmät

Odotin huomattavasti negatiivisempaa huomiota, mutta mitä vielä, kehuja tuli. Tokihan tuijoteltiin vai- ja vähemmän vihkaa, mutta tuijotus ei yleensä ollut ilkeämielistä. Turpaankaan ei tullut, missään. Alun tuskan jälkeen Mimit osoittautuivat myös varsin mukaviksi kengiksi.

Vaikka kenkien pito oli oma päätökseni, saan ne jalastani milloin huvittaa ja niiden saama huomio on valtaosin positiivista, olen myös saanut kokea pienen siivun sellaisesta elämästä, jossa ihmiset tuijottaa. Aina. Jos tapanasi on toljottaa valtaväestöstä poikkeavia ihmisiä, niin kulje viikko Mimeissä ja käytöksesi saattaa muuttua.

Välitän, jos mahdollista, vielä vähemmän kuin ennen siitä, mitä muut mahdollisesti vaatekerrastani ajattelevat. Varmasti myös paheksun, jos mahdollista, vielä vähemmän muitten asusteita. Luultavasti uskaltaudun useammin korkokengissä alakerran kahvilaa kauemmas. Muistan myös, että jotkut kengät täytyy ajaa sisään. Ymmärrän, että glitteriä voi käyttää muutenkin kuin naamiaisissa, joissa on pukeutunut Elton Johniksi.

Tämä viikko aiheutti kuitenkin suuren pulman elämääni: Miten ihmeessä pystyn enää ylipukeutumaan?

Plussat
• Sopivasti överi, upea ulkomuoto
• Runsas platoo neutraloi korkeaa korkoa
• Korko on myös tukeva
• Sisäänajon jälkeen hämmentävän mukava
• Huomio taattu
• Voi käyttää myös peilipallona

Miinukset
• Oma jalkaergonomiani kaipaisi pientä painaumaa päkiän alle - painovoima inasen tursottaa varpaita kärkeen
• Nahka on aluksi melko kovaa, mikä lienee glitterin kirous
• Mimejä on useissa väreissä, mikä saattaa aiheuttaa kassavajetta

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tulevia keräilykappaleita – Vintro melkein in memoriam

Toissavuonna etsin internetistä tietoa pimeästä energiasta, mutta eksyinkin Vintron sivuille.

Valikoima Vintroa
Saappaiden kuvat cosmoshoes.se, avokkaat vintroshoes.com

Ihastuin ja halusin heti vihreät saappaansa. Sivuilla ei kuitenkaan kerrottu, mistä kenkiä kenties voisi ostaa. Ahistuin. Etsiskelin kenkäkaupoista ja muutaman Vintron löysinkin, mutten etsimääni kenkää. Aloin epäillä, että kyseinen saapas on kenkämaailman irlantilainen menninkäinen – vihreä, pehmoinen eikä oikeasti olemassa.

Siihen aikaan Punavuoressa oli tapana sanoa, että mitä ei Kaffecentralenista löydä, ei tarvitsekaan löytää – sieltä ihmiset ovat saaneet mm. reseptejä, huonekaluja, työhuonepaikkoja, antiikkitietoutta, vuokralaisia, kakkua, kansainvälistä veroneuvontaa ja ainakin yhden poikaystävän. Luonnollisesti menin siis ihmettelemään asiaa kahvikupposen ääreen. Kofeiinin iskeytyessä verenkiertoon muistin, että yhdellä baristoista on sukulaisuussuhde kenkäkauppaan ja säntäsin tiskin ääreen selittämään että semmoset vihreet mokkasaappaat vintrolta onko teidän kaupassa semmosia kerro heti! Barista muisteli, että ehkä siellä varastossa saattaisi olla, mee kysymään.

Minähän menin. Boutique Fredan kauppiatar katosi takahuoneeseen ja tuli yhden parin kanssa takaisin ja se oli minun kokoani ja puolen hinnan aleessa!

Kenkäeuforia, tiedättehän tunteen?

Voittajafiilis!
Myöhemmin sain selityksen tiedonetsinnän hankaluuteen. Vintro oli muutaman kenkäsuunnittelijan harrastukseen pohjautuva projekti, jossa painopiste ei todellakaan ollut markkinoinnissa. Joudun ikävä kyllä käyttämään imperfektiä, sillä viimeinen mallisto tuli keväällä 2012 eikä jatkosta ole suunnitelmia. Jos siis tapaat omaan jalkaasi sopivat Vintrot, kannattaa ne ostaa heti pois kuleksimasta, sillä huomenna se saattaa olla jo myöhäistä.

Haikea, mutta rauhallisempi lopetuskuva



perjantai 12. heinäkuuta 2013

Parikat koetuksella – viikko Mimeissä -testi

Satuhan hankki jo ensimmäisen aallon aleissa Minna Parikan kultaiset glitter-Mimit, mutta Mia taipui vasta hardcore-prosenttien iskeytyessä pöytään eli tänään. Kultaloiston huumassa päätimme testata Mimejä kovimman kautta: Käytämme niitä kokonaisen viikon. Ja vain niitä. Ainoastaan kenkien vaarantuminen esim. sateessa tai ydintuhossa perustelee muitten kenkien väliaikaista käyttöä.

Satu toteuttaa testin kovennetuissa olosuhteissa, Bulgarian Sunny Beachilla. Tai niin se väittää, oikeasti vaan sätkyttelee kenkiään uima-altaan heijastuksissa herättääkseen drinksubaarin tarjoilijan huomion.

Noin viikon päästä kerrotaan, miten kävi kokonaisuutena. Sillä välin satunnaisia twiittejä tunnuksella #ViikkoMimeissä. Huh huh, kaduttaa ehkä vähän jo nyt.

Tonttukin sen tietää - viikko juhlakengissä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista!

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kenkäinhoa Imatralla


Jouduin työasioissa Imatralle ja suunnittelin käyttäväni tilaisuuden hyväkseni raportoimalla kaupungin kenkätarjonnasta. Muuten ihan asiallisista kenkäliikkeistä ei kuitenkaan löytynyt erityisempää paikallista särmää, joten jätin suunnitelman sikseen.

Sen sijaan löysin raadollisempaa raportoitavaa.

En ollut lainkaan varautunut siihen törkeään syrjintään ja avoimeen kenkävihamielisyyteen, johon törmäsin työpisteessäni. Voiko sitä suoremmin enää sanoa:

Näen jo tämän tökeryyden leviävän "vitsikkäänä" 
jääkaappimagneettina kenkäkriittisten koteihin

Erityisen hämmentäväksi asian tekee se, että kyse on kuitenkin tanssisalista eli muuten niin avomielisen kulttuuriporukan tyyssijasta. En edes halua kuvitella, millaiseen syvänteeseen muun Imatran kenkäsuvaitsevaisuuden tila onkaan vajonnut.

Harjoiteltavan teoksen toinen tanssija-koreografi oli kuitenkin varautunut paikallisen ahdasmielisyyden aihettamaan ahistukseeni ja pehmensi sitä parhaansa mukaan kenkämyönteisillä treeniasuilla. Arvostan.


Traumaattisissakin olosuhteissa voi syntyä hyviä esityksiä. Oman teoksemme järkyttyneisyyden tason voi tsekata Imatran Karelia-salissa Taiteiden yössä 23.8. sekä 16.–17.10. Esityksen nimi on Jaettu tila, koreografia Lamberg-Märkälä. Tanssijoilla ei ole kenkiä. Tarkempaa infoa myöhemmin.

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Facebookin kenkäkirppikset – käyttäjän opas

Päivitetty 22.3.2019

Kävikö kenkäaleissa ns. hassusti? Onko parisuhde/kenkäkaappi vaarassa jos popot ei ala vähenemään? Hyväksyitkö sen tosiasian, että sukusi ei tule laittamaan niitä strassia syökseviä, Highway to Helliä soittavia glitterpinkkejä pornosaappaita jalkoihisi hautajaisissasi? Kummat kengät manaa tilanteeseen parannusta esittelemällä Facebookin kenkäkirpputoreja – tässäpä hyvä tapa pelastaa maailma kulutusjuhlan tuhoilta ja tehdä virheostoksillaan joku muu uppo-onnelliseksi! 

Yksityisyysasetukset

Yksityisyyden vaaliminen asettaa rajoituksia kirpputoritoimintaan. Kaupan yksityiskohdat sovitaan yksityisviestein, mikä on melko hankalaa jos kumpikin osapuoli on estänyt tuntemattomien viestit. Lisäksi ylläpito saattaa haluta olla yhteydessä viestein jäseneksi otettaessa tai myöhemmin – joillekin kirpputoreille ei edes oteta jäseneksi, mikäli viestimahdollisuutta ei ole.

Säännöt

Tätä ei voi liikaa toistaa: Lue säännöt aina kun liityt uudelle kirpparille. Aina. Näin hommat toimii ja vältyt ylläpitäjien narisevalta ivalta ja yhteisön murskaavalta paheksunnalta. Lisäksi säännöillä vaikeutetaan huijareiden toimintoja. Sääntöjen lukemisen pitäisi olla alkeellinen itsestäänselvyys, mutta yllättävän moni munaa ittensä törvähtämällä kirpparille kuin kuvitellen olevansa munasillaan yksin omalla takapihallaan. Hyi!

Säännöissä määritellään mm. minne myytävien kenkien kuvat laitetaan (kansioihin, seinälle, muualle minne?), kuinka usein tuotteita saa upata, mikä on varaus- ja ostoproseduuri, saako muita ryhmiä tai kaupallisia tahoja mainostaa/mainita jne. Melkein pomminvarmasti kaikkien kenkäkirppisten säännöissä sanotaan ainakin että myyntikuvan täytyy olla nimenomaan myynnissä olevasta parista, eikä siis netistä nyysitty katalogikuva, minkä fiksu ihminen tajuaa toki muutenkin. Toinen itsestäänselvyys on, että tuotteiden tulee olla aitoja elikkäs piraattituotteiden myynti on jo ihan lainkin puolesta kielletty. Myös fb-viestien vastaanottamisen täytyy yleensä olla mahdollista, mikä aika lailla sulkee alaikäiset pois kirppareilta.

Luonnollisesti jokaisella kirpparilla on oma persoonallinen yhdistelmänsä eri vaihtoehdoista. Säännöt löytyvät yleensä ryhmän files/tiedostot-osiosta ja ne siis kannattaa lukea välittömästi ryhmään liityttyään ja kerratakin silloin tällöin.

No joo, onhan osa säännöistä vähän nillitystä ja niiden valvonta joskus alentuvaa nipotusta, mutta ilman sääntöjä tuloksena on sekavuus ja/tai suuri riita. Tämä väite ei johdu fasismista elämäntapana vaan Facebookin teknisistä ratkaisuista – ne eivät ole varsinaisesti kirpputoreja varten automatisoitu vaan vaativat käyttäjiltä ajattelua. Niin, siis lue ne säännöt ja jos ne eivät miellytä, vaihda kirpputoria.

Kielioppiongelmat

Vielä varoitus kielipoliiseille: Erittäin suuri osa kirpputorien nimistä on kirjoitettu jopa kauhistuttavalla tavalla väärin, eikä äidinkielemme pahoinpitely rajoitu otsikoihin. Älä anna periksi primitiivireaktiollesi alkaa korjata yhdyssanoja punakynällä, se tekee monitorista ikävän näköisen. Olen kuullut.

Ai niin, lue ne säännöt!



Facebookin kenkäkirppikset koottuna

Omasta mielestämme Facebookin paras kenkäkirppis on tietysti itse perustamamme Kenkäkirppis Hupsista! Kaikki eivät kuitenkaan etsi kenkäkirpputoreilta huonoa huumoria, rönsyilevää kenkäkeskustelua, sekoilevia ylläpitäjiä ja kummallisia kenkiä, joten listaamme tähän myös ne järkevämmät Facebookin kenkäkirpparit. Sanoinko jo, että muistakaa lukea säännöt aina liityttyänne uuteen ryhmään?

Jos haluat täydentää listaa tai korjata tietoja, kiitämme ja kumarramme kommenttiboksissa tai osoitteessa kummatkengat (AT) gmail.com

38 Numeron Kenkäkirppis
• Vain koon 38 kengille
• Jäseniä noin 100
• Muita sääntöjä ei ole
• Vain Converseille
• Jäseniä noin 6000
• Uppaus sallittu kolme kertaa / kolme kuvaa päivässä
• Myyntijulkaisu-tyyppinen ryhmä eli kaikki kuvat menevät seinälle
• Kengät tulee kuvailla mahdollisimman tarkasti

• Vain Iron Fist -tuotteita. Kenkiä niin suuri osa, että voidaan laskea kenkäkirppariksi.
• Jäseniä noin 3300
• Uppaaminen sallittu kerran kalenterikuukaudessa ja jos tuotteen hintaa on laskettu
• Kuvat kansioihin, ei seinälle
• Vaadittavat tiedot: koko, mitat, sisämitta, tuleeko alkuperäinen laatikko mukaan, hinta, postikulut, sijainti, onko taloudessa lemmikkejä, onko myynnissä myös muualla

Isojalkaisten kirpputori (vol. 2)
• Kenkiä koosta 42 ylöspäin
• Jäseniä noin 1300
• Uppaus sallittu kaksi kertaa päivässä
• Myyntijulkaisu-tyyppinen ryhmä eli kaikki kuvat menevät seinälle
• Vaadittavat tiedot: koko, sisämitta, koron korkeus, sijainti, saappaissa varren ympärysmitta

• Hyväkuntoisia ja muodikkaita kenkiä
• Jäseniä noin 5500
• Kansioita saa upata joka toinen päivä, kuvia (kohtuudella) kerran päivässä
• Myyntijulkaisu-tyyppinen ryhmä eli kaikki kuvat menevät seinälle
• Vaadittavat tiedot: merkki, koko, kunto, materiaali, hinta ja postikulut

Kenkäkirppis
• Jäseniä noin 900
• "Oon niiiiiin kyllästyny noien kirppisryhmien sääntöihin, et päätin perustaa tän"

Kenkäkirppis!
• Kenkiä joka lähtöön
• Jäseniä noin 400
• Ei sääntöjä

Kenkäkirppis Bonsaipopot
• Aikuisten kenkiä koossa 32–37
• Jäseniä noin 100
• Uppaus sallittu pari kertaa kuussa
• Kuville koon mukaisten kansioiden lisäksi eri teemoja
• Vaadittavat tiedot: koko, hinta, merkki mikäli löytyy/muistaa, materiaali ja mikäli haluaa niin sijaintikin. Kenkien oltava hyväkuntoisia.
• Muuta: Bonsaipopot toimii hyvän mielen lähteenä ja muotipainoitteisena foorumina, joka ottaa avosylin vastaan - olit sitten pienikenkäinen tai et!

• Kenkäkirppis vähän fantsummille kengille
• Jäseniä noin 4100
• Ei lainkaan tyhjää uppaamista
• Ei kuvia suoraan seinälle, kaikki kuvat koon mukaiseen kansioon
• Vaadittavat tiedot: koko, hinta, merkki, materiaali, sijainti. Kunto oletusarvona vähintään hyvä.
• Muuta: Sanan "kenkuli" käyttö on kielletty. Ryhmään hakeneille lähetetään kolme (3) kysymystä, joihin kaikkiin on vastattava. Asiasta ja sen vierestä keskustelu ja "keskustelu" erittäin toivottavaa

Kenkäkirppis Tuhkimo
• Yleiskenkäkirppis
• Jäseniä noin 3800
• Uppaus sallittu viisi kertaa päivässä
• Käytössä sekä myyntijulkaisut että kansiot
• Vaadittavia tietoja ei määritelty
• Muuta: "Täällä ei nipoteta joka asiasta"

Kenkä & Laukkukirppis
• Kirppis sekä kengille että laukuille
• Jäseniä noin 15 000
• Uppaus sallittu kaksi kertaa päivässä, max 3 kuvaa kerralla
• Ilmo päivitettävä uppaamalla vähintään kerran kuussa
• Kaikki kuvat kansioihin
• Vaadittavat tiedot: koko, hinta, postituskulut, paikkakunta, materiaali, sisäpituus
• Muuta: Kenkäkirppis kirppishinnoin

Korkokenkäkirppis High Heels
• Kirppis korkokengille
• Jäseniä noin 2400
• Uppausta ei rajoitettu
• Yli kuukauden uppaamatta olevat ilmot poistetaan
• Kaikki kuvat koon mukaisiin kansioihin
• Vaadittavat tiedot: merkki, sijainti, koko, sisämitta, koron korkeus, kunto, hinta
• Täällä myytävät kengät eivät saa olla samaan aikaan myynnissä muualla

Lasten kenkäkirppis
• Vain lastenkenkiä
• Jäseniä noin 6100
• Uppaamista ei rajoitettu
• Ilmoitukset koon mukaisiin kansioihin
• Vaadittavat tiedot: koko, sisäpohjan mitta, hinta, postituskulut

Minna Parikka Secondhand
• Vain Minna Parikan kenkiä ja muita tuotteita
• Jäseniä noin 8400
• Uppaus sallittu korkeintaan kerran vuorokaudessa
• Ilmoitukset koon mukaisiin kansioihin
• Vaadittavat tiedot: hinta ilman postituskuluja, postitusmahdollisuus, paikkakunta
• Yli kuukauden kommentoimattomana olleet ilmot voidaan poistaa
• Kengät eivät saa olla myynnissä muualla

Naisten kenkäkirppis
• Naisten kenkiä
• Jäseniä noin 400
• Uppaus sallittu 3 krt / vrk
• Ilmoitukset koon mukaisiin kansioihin

Rieker, Tamaris & Calou kenkäkirppis
• Vain nimessä mainitun merkkisiä kenkiä
• Jäseniä noin 300
• Uppaamista ei rajoitettu
• Kuvat kansioihin, ei seinälle
• Vaadittuja tietoja ei määritelty

Näissäkin kengät kiertää:

Aikuisten merkkituotekirppari
Kirppis Isosisko
Merkkivaate kirppis
Merkkivaatteita aikuisille
Vintage -vaatteiden kirpputori

Aiheesta muualla:

Paumau kirjoittaa vähän samasta aiheesta: Facebook-kirppikset
Realismia tarjolle laitettaviin kamoihin ja hintapyyntöihin voi hakea täältä: Paskat kirppislöydöt
Varustamo kirjoittaa kirppiksistä erityisesti suhteessa nuoriin: Ilmiönä Facebook-kirppikset

torstai 4. heinäkuuta 2013

Kenkämaraton, kesäversio 2013

Jo neljännen kerran – ja toisen raportoituna – sankarinne lähtevät kohti uskomattomia haasteita, sydäntähiertäviä vastoinkäymisiä ja suuria tunteita herättäviä löytöjä! Tavoitteena on paitsi raportoida uskomattoman virallisen Kenkämaraton-reitin varrella sijaitsevien kauppojen ale- ja tyylitilanteista, myös ottaa vihdoin ne blogistamme edelleen nolosti puuttuvat ruokakuvat – sekä välttyä pahimmalta uhkalta: joka nurkan takana vaanivalta nälkäkiukulta.

Näillä lähdettiin: Parikka ja Kuje. Testatut mukavuuskengät.

Kunnon jalkineiden lisäksi osasimme menneiden kokemusten perusteella varautua tarpeellisella määrällä aikaa ja kahvia. Tai siihen ainakin pyrimme. Päätimme myös lyhentää reittiä jättämällä alkupään joka tapauksessa suurimmaksi osaksi lomilla olevat second handit ja Kampin mainstreamhelvetin väliin sekä kääntää reitin alun Diana-puistoon, jotta Satu pääsisi sovittamaan Beamin ikkunassa näkemiään Swedish Hasbeensejä.

Kiehukaamme jännityksestä - miten käy tätien seikkailujen tiellä?

Design Forum Erottaja
Ensimmäinen kohteemme oli Design Forumin Kakkugaller... kenkänurkkaus, josta löytyi Suomi-design-tyyliin yksinkertaisia ja tyylikkäitä kenkiä, myös ja varsinkin puusta! Vähän oli alea ilmassa, mutta koska nekin prosentit oli merkitty hillityn tyylikkäästi, ei oikein ole havaintoa lukemista. Josko Terhi Pölkki tai Finsk kiinnostaa, niin täältä niitä saa!

Finskin oranssi korko ihastutti varsinkin Miaa

Beam Erottaja
Beamissä on kenkäale kolmessakymmenessä prosentissa ja tarjolla mm. Swedish Hasbeensia, Acnea ja löytyi yksi Finsk-parikin! Satu pääsi vihdoin lähikontaktiin Swedish Hasbeensien kanssa ja sortui välittömästi.

Lyhyen pitäiskö/eikö pitäis -pohdiskeluesittämisen jälkeen Satu tempaisi nämä mukaansa

Nectarine Iso-Roba
Mitä ihmettä? Softclox! Pehmeät puukkarit Saksasta! Kivat, värikkäät ja mukavat! -30%! Paljon viehättäviä kesäkenkiä tarjolla!

Alkaa hahmottua, että oranssi on tämän alesesongin teemaväri

Popot Iso-Roba.
Tennareita joka lähtöön – Popoista löytyy parhaimmisto! Karhu, Saint Vacant, Vans - yksinkertaista, värikästä ja retrahtavaa! Aletta on, mutta eihän me enää mitään mistään prosenteista voida muistaa.

Popojen kengät lasketaan tennareiksi, ei lenkkareiksi, koska ne on kivoja

Exito Freda
Kuvamme Exitosta on kohonnut viime käynnin jälkeenkin, joka sekin oli jo positiivinen yllätys! Erityisesti tarjolla erilaisia espanjalaisia, kevyitä ja mukavia, ah niin mukavia sandaaleja! Poetic Licenseä vielä/enää muutama pari jäljellä.

Kuvaan valitsimme kuitenkin Exiton villimpää valikoimaa

SHE Freda.
Alet jo jopa 50%! Tyrkkymerkkinä klassisen kaunis Sacha London, mutta muutakin särmikkään naisellista jalkinetta löytyy.

She on ainoa reittimme kauppa, jossa kengät ovat pysyneet säntillisessä järjestyksessä. Miten ne sen tekee?

Nyt alkaa kahvihammasta kolottaa ja vessaakin tarvittaisiin. Istahdamme Ekbergiin odottamaan tilausten vastaanottoa, mutta koska Satu ehtii käydä puuteroimassa nenänsä ennen kuin kukaan henkilökunnasta kiinnostuu meistä, päätämme äänestää itsemme jalkoinemme Kakkugalleriaan kulman taakse. Sitä ennen kuitenkin vielä pari kauppaa.

Tizziana Freda
AKA Chie Mihara -taivas. Alet jopa 50%. Vaikka Mihara varastikin päähuomiomme, olivat muutkin tarjolla olevat kengät katsomisen arvoisia!

Nämä Miharat kävivät molempien jalassa ja jäivät vaivaamaan mieltämme. Saatamme palata vielä!

Zio Freda
Se on aina kiva kun Camperit on alennuksessa! Ziossa haasteellisinta oli yrittää ottaa kuvia myyjän huomaamatta, sillä emme ole aiempien kokemusten perusteella varmoja, onko se sallittua. Sen sijaan on päivänselvää, ettei kannata kysyä. Aleessa Camperin lisäksi mm. Miharaa, Pura Lopezia ja muuta perusfantsua settiä, hinnat alta satasen luokkaa. Kivanvärisiä Hunter-kumisaappaita seisoo kauniisti rivissä, mutta ne on ihan normihintaisia.

Kenkäpaparazzin viekkaalla kieroudella ottama liikesalaisuudet paljastava salakuva

Bellissima Freda
Yhä taivaallinen paikka, jos omaat jalan haasteellisen pienessä tai isossa koossa. Alennukset 20-40%.

Iso- tai pienijalkainen, täällä on aika hyvät sarkat löytää etsimäsi

Boutique Freda
Valitettavasti lomalla. Kuitenkin ikkuna takaa, että hyvää kannattaa odottaa!

Perinteinen "jäimme pettyneenä ulkopuolisiksi" -heijastuskuva

Iloinen Päivä Freda
Aina yhtä iloinen ja värikäs puukenkien ja El Naturalistan keskittymä. Alehinnat painuneet alle satasen! Supersöpöt Mohedan pinkit puukkarit tyrkyllä naurettavaan kolmenkymmenenyhdeksän euron hintaan! Koko? No eipä tultu katsoneeksi...

Sanitan puukenkäklassikko

Kakkugalleriassa ryhdymme nälkäkiukunkarkoitustoimiin kahvein ja kaakuin. Ne on tosi hienon näköisiä ja niistä olisi saanut upean ruokakuvan...


...jos Mia olisi muistanut ottaa kuvan ajoissa. Fail.

Red Shoe Freda
Muunkin värisiä kuin punaisia kenkiä! Aleet joitain kymmeniä prosentteja.

Jokseenkin fantsu sandaalivalikoima -20%!

2OR+BYYAT Eerikinkatu
Trenditietoisen mekka. Täällä kaikki mitään muodista tietävät kaverimme käyvät yhtenään, mutta me ei edes opita paikan nimeä (Zorbyyjat ei liene oikea ääntämystapa). Nyt sortuu Miakin: nurkasta löytyy vihoviimeiset puu-Trippenit viidelläkympillä! Täällä aleja ei paljoa tarvita, sillä kamat menee muutenkin, mutta yksittäisiä jäännöspareja saattaa saada huomattavan edukkaasti.

Vaikka tuotteet ovat megaviileitä, on tunnelma YATissa lämmin!

Pieni Kenkäpuoti Eerikinkatu
Jos United Nude kiinnostaa, tule tänne. Viehättävässä Pienessä kenkäpuodissa aleet eivät ole vielä alkaneet, mutta poistokorista jo löytyy äärimukavan näköisiä kenkiä satasella – myös Terhi Pölkkiä tarjolla kuvan pari puoleen hintaan (koko 39).

Poistokorin aarteina Duck Feetiä

Kenkäfriikki Yrjönkatu
Alesta löytyy perinaisellisia merkkejä, kuten Pura Lopezia ja Unisaa. Katseemme kiinnittyy kuitenkin yksityiskohtiin: päivän kaunein pohja löytyy Neonsens-ballerinoista ja kantapää Sergio Rossilta!

Ei jätetty kovin montaa kenkää kääntämättä

Nudge Yrjönkatu
Mitä? Lisää Terhi Pölkkejä alennuksessa? Yrittääkö universumi kertoa meille jotain? Muutakin design-kenkää tarjolla kohtuualessa.

Trendikkään Pölkin lisäksi Nudgesta löytyy myös trendikästä puukenkää

Sillä aikaa kun Satu tutkailee liikkeen pölkkipitoisuutta, tarttuu Mia Nudgen tiloissa sijaitsevassa Rullassa mahdollisuuteen karkoittaa vatsantyhjyyttä tilaamalla lohirullan. Se on täydellinen ratkaisu varmuudenvuoksisyöntiin: kevyt, raikas ja hyvänmakuinen! Rullasta olisi myös saanut täydellisen trendikkään ruokakuvan, mutta samalla kun Mia suunnittelee, mihin rullankulmaan tarkentaa ja minkä jättää epätarkaksi ja kuinka monesta eri kulmasta otettu rullankuva saattaisikaan lukijoita kiinnostaa, huomaa hän ajatuksissaan jo siirtäneensä rullan ruoansulatukseensa.


Kuva jää taas ottamatta. Megafail.

CaSaC Forum
Casac Forumin Yrjönkadun reunamilla tarjoaa kenkiä kapealla sektorilla, mutta hyvällä alella. Tällä hetkellä tarjolla muutama hajapari Lola Ramonaa sekä hopeaglitterkumisaappaat, jos se yksi sovittamaan mennyt rouva ei ostanut niitä. Ale jopa 50%.

Vielä on Lolaa jäljellä
Andiamo Forum
No nyt tuli paha mieli. Ennen täältä löytyi Art, El Naturalista ja Fly. Nykyään tarjolla muovia ja tekonahkaa. Ei kiva. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Nää oli siis ihan tyylikkäimmästä päästä

Nyt alkaa nälkä painaa jo Satunkin päätä kumaraan ja suupieliä alaspäin, joten siirrymme Kaarnaan lounaalle. Tarvitseeko sanoa, että soppa on sen verran siedettävää, että se katoaa kitusiin, ennen kuin koko ruokakuva-asia edes nousee mieleen?

Megablogifail.

Nilson Forum
Nilson meni taas ohi tajunnan jättämättä suuriakaan jälkiä. Piste kuitenkin Dr. Martens -valikoimasta. Valitettavasti ne eivät ole alennuksessa. Annoimme armon käydä oikeudesta ja jätimme yläkerran DinSkon väliin tuhlaamatta siihen negaenergiaa.

Jotain jäi mieleen läpikulkumatkalta

Stocka Aleksi
Stockalta löytyy väriä ja kiiltoa merkki- ja vähemmän merkkimerkeiltä. Alepöytiä on kaksi settiä: Lähempänä rullaportaita on isompia nimiä, kodinosaston suunnalla sitten rahvaampaa. Kaikki aiemmin spotatut Parikan valkeat Raquelit ovat ehtineet jo kadota kesämorsioiden kirstuihin.

Se kiiltävämpi alepöytä

Yhtäkkiä tajuamme, mikä elämästä puuttuu juuri nyt: lounaanjälkeiskahvi! Lyllerrämme Aleksin Torrefazionen portaat ylös ja tiskin ääressä iskee tajuntaamme bonusmahdollisuus kohentaa blogimme uskottavuutta: macaronit! Macaron-kuvalla korjaamme kaikki tähän asti syntilistaamme painavoittaneet ruokakuvamokat! Silläkin riskillä, että inhoamme niitä, kuten yleensä inhoamme, tilaamme macaronin mieheen.


Tässä se on! Viime hetkillä otettu ensimmäinen macaron-kuvamme! Mia ehti sittenkin!
Tämä säväyttävä taidekuva jos mikä tekee blogistamme huippusuositun Blogilistalla!

Rizzo Aleksi.
Laadukasta ja sen näköistä, muttei muuten säväyttävää kenkää eri väreissä. Alet jopa 50%. Noh. Paljon kauniita kenkiä klassisempaan käyttöön. Yllärinä Jeffrey Campbellin (maailman)loput Litat myös -50%.

Tässä taas yksi todiste nuden ei-toivotusta ylösnousemuksesta

Kenkäfriikki Kluuvikatu
Kluuvin liikkeessä samaa settiä, mutta laajemmin kuin Yrjönkadun outletissa. Seassa hämmentävästi reliikkiä Parikkaa!

Mitä! Minnaa! Vuosikertaminnaa!

Minna Parikka Universum Aleksi
Parikalla kävi hassusti ja iski Next Season Zen: Olemme hankkineet tarjolla olevasta valikoimasta kaiken minkä haluamme ja poistuimme tyynin mielin (joskaan ei kovinkaan nopeasti) mitään ostamatta, jääden odottamaan seuraavan sesongin valikoimaa uusine houkutuksineen. Mutta alet oli mahtavat!

Ja nyt te, joilla on pieni jalka, herätkää! Kenkäelämää on tarjolla myös teille! Ainakin Parikalla!

Huomaa kokonumerot!

Showroom8 Kluuvi
Kluuvin Desigual-kenkävalikoima on keskittynyt Showroom kasiin. Valikoima oli huomattavasti leudontunut sitten tammikuun, mutta sentään 30% alessa. Myös pieni, laadukas valikoima El Naturalistaa tarjolla. Ja pyhä mylväys: Converse & Marimekko 92€!

Valikoima on vähentynyt, mutta edelleen värikäs

Putiikki Rannalla Kluuvi
Tampereen villitys Putiikki rannalla on levinnyt myös Helsinkiin (jo aikaa sitten, me ei vaan tiedetty). Alessa pieni valikoima kenkiä, joukossa mm. ainakin yksi pari Neosensia, jonka Mia haistoi jo kaukaa. Ne(kin) -40%.

Montaa kenkää Putiikissa ei ole, mutta ne vähätkin on aika kivoja

Aleksi 13 Aleksi
Alet 50% asti, tyrkyllä kaikkea paitsi kaikkein kalleinta ja kaikkein halvinta kenkää. Erityisesti Gaboria laajasti! Mm El Naturalistan varma löytökori. Kuvan houkutukset -30%. Kyllä, lähti mukaan.

...siis Satulle. Mia pysyi tiukassa yhden parin politiikassa.

Shoes Like Candy Espa
Candyssa ei kesäaleja tunneta, kun tarjolla oleva merkki vaihtuu muutenkin pari kertaa vuodessa. Nyt tarjolla Pretty Ballerinasia ja saman valmistajan Mascaro-korkokenkiä. Pirtsakkaa ja tyttömäistä, mukana myös glitteriä.

Valikoiman kiiltävämpää sektoria

Samuji Espa
Kaunista ja pelkistettyä. Käväistiin, vaikkei sielläkään ole ale. Ihan vaan muutama pari hillityntyylikästä piilostatement-kenkää oli siellä. Aika hienoja. Kuvia ei muistettu ottaa.

Nyt alkaa olla nääntymys, joten päätämme lopettaa maratonin tältä erää tähän, molemmat tyytyväisinä hillitynharkittuihin hankintoihimme. Satun lahjomaton askelmittari kertoo meidän kävelleen kuusi kilometriä, eikä siihen ole laskettu mukaan kengänsovittelun vaatimaa harjoitusta. 

Vähän vielä tarvittaisiin kofeiinia, joten päädymme yrittämään kolajuomaa ja jäälattea Robertsilta. Jää on kuitenkin loppu ja oudolla logiikalla Satulle tarjotaan vaihtoehdoksi jugurttijuomaa eikä kuumaa kahvia. Kofeiinintarpeensa ylenkatsomisesta närkästynyt Satu päätyy, taas kuivin suin, seuraamaan, kuinka Mia ryystää pepsiä. 

Tästä viime hetken vastoinkäymisestä huolimatta voimme todeta suoriutuneemme maratonista loistokkaasti, tyylillä ja kunnialla. Kuviakin otettiin niin paljon, että kyllä niistä vielä bonusraita tai pari saadaan aikaiseksi – hillitty ja järkevä, tietenkin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...